FOTO Construcția centrului de wellness de la Borsec demarată în 2011 nu a fost încă finalizată din cauza lipsei banilor

Lucrările la centrul wellnes din Borsec au început în 2011. FOTO CJ Harghita

Borboly Csaba, președintele Consiliului Județean Harghita și prefectul Ion Proca au vizitat centrul de wellness de la Borsec. Centrul de tratament este în construcție de ani buni, proiectul fiind demarat în 2011. Din păcate, după impulsul care a caracterizat inițial lucrările, resursele guvernamentale au scăzut.

În prezent, investiția este realizată în proporție de 76 la sută, iar lucrările de construcție sunt aproape complete (97 la sută). Este necesară finalizarea lucrărilor de interior și achiziționarea mobilierul pentru ca acest centru să fie funcțional. În cadrul ședinței extraordinare din luna aprilie, Consiliul Județean Harghita a aprobat 600 mii de lei prin redistribuirea celor 6 la sută din impozitul pe venit. Suma a fost solicitată de administrația locală pentru achiziționarea de mobilier.

Clădirea adăpostește un centru de tratament și un centru de wellness. Poate găzdui pe timp de vară o mie de peroane, iar iarna șapte sute. În plus față de tratamentele de hidroterapie și electroterapie, vor exista mai multe săli de masaj și mofetă, se va putea face și baie în apă minerală. Zona de wellness va avea piscine exterioare și interioare, precum și saună finlandeză și cu infraroșu, respectiv o saună cu aburi.

„Centrul ar putea începe să funcționeze de anul acesta dacă lucrările rămase pot fi finalizate, în acest sens fiind nevoie de aproximativ un milion de lei. Administrația locală nu are posibilități de finanțare a lucrărilor, deoarece trebuie să ramburseze aproape o treime din bugetul său în fiecare an, pentru a înapoia creditul contractat anterior necesar pentru finanțarea investiției. În timpul guvernului PSD nu s-a reușit negocierea unui acord de asociere între Consiliul Județean Harghita și orașul Borsec pentru ca consiliul județean să participe la finalizarea și demararea unei investiții atât de importante pentru întregul județ”, a adăugat Borboly Csaba, președintele consiliului județean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*