Forumul Internațional Pentru Turismul Responsabil se întrunește la Ediția A VI-A

Forumul Internațional Pentru Turismul Responsabil se întrunește la Ediția A VI-A. FOTO Toa Heftiba

Forumul Internațional pentru Turismul Responsabil a ajuns la ediția a șasea. Este un eveniment cu recunoaștere internațională, iar la edițiile anterioare au participat specialiști de marcă din Romania, Europa, Asia, SUA, reprezentanți ai autorităților publice, cadre universitare și cercetători, conducători ai unor organizații reprezentative, promotori ai domeniului.

Misiunea Forumului: Dezvoltarea capacității comunităților de a deveni mai atractive.

Tema ediției: “Atracția locală și dezvoltarea prin turism responsabil”

Data: 10-11 mai 2018

În 2018, invitatul special al FITR este Harold Goodwin, personalitatea care a definit conceptul și a contribuit major la înțelegerea și popularizarea în intreaga lume a turismului responsabil, viziune adoptată și sustinută de ONU, OMT, UE.

Dr. Harold Goodwin a lucrat pe 4 continente cu comunitățile locale, cu guvernele lor și cu industria turistică. Este un profesor emerit și director al Institute of Place Management din cadrul Manchester Metropolitan University, Director General al Parteneriatului pentru Turism Responsabil și consultant al World Travel Market cu privire la Programul său de Turism Responsabil de la WTM London, care atrage 2000 de participanți în fiecare an. Este președintele juriului pentru Premiile Mondiale de Turism Responsabil.

Este, de asemenea, director fondator al International Center for Responsible Tourism, fondat în 2002, care promovează principiile Declarației de la Cape Town.

Cele două zile de conferințe vor fi urmate de un curs intensiv ținut de Harold Goodwin împreună cu Crista Buznea (TUI/ Future Forward Travel). Tema generală este ”Managementul în turismul responsabil” și va aborda o serie de aspecte cheie:

– Dezvoltarea economică locală
– Gestionarea autenticității și a experiențelor
– Managementul teritoriului
– Gestionarea destinației.

Participanții la curs vor obține un atestat de absolvire emis de Fundația Amfiteatru și International Center for Responsible Tourism.

Agenda evenimentului

Atracția locală – punctul de pornire a actului turistic
Managementul teritoriului și strategii de dezvoltare
Atracțiile naturale, de la valorificare la protejare
Atracțiile antropice și antreprenoriatul
Turismul creativ, marketing și tehnologie

Rezultate urmărite

Programul propus se concretizează în:

stabilirea de relații directe cu organizații și instituții europene implicate în dezvoltarea durabilă în vederea cooperarii;
dezvoltarea colaborarii cu/între întreprinzătorii din domeniul industriilor creative și serviciilor pentru creșterea calității atractiilor/programelor destinate locuitorilor și vizitatorilor;
includerea produselor si destinațiilor turistice în circuitul european de turism responsabil și ospitalitate;
diseminarea bunelor practici de turism responsabil;
dezvoltarea strategiilor de valorificare a comunității prin turism;
accesarea de fonduri europene și naționale destinate dezvoltării și promovării atracțiilor locale;
soluții concrete pentru valorificarea atracțiilor antropice și naturale;
parteneriate cu organizatii europene și internaționale.
Pentru a participa la FITR, ediția a 6-a, vă rugăm să descărcați formularul de înscriere, să-l completați și să îl trimiteți la adresa diana.manea@merg.in sau prin fax la 021.312.51.03 până la data de 1 mai 2018.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*