Evenimente cultural – artistice în județul Cluj

Evenimentul intitulat „Suflet de român”.

Consiliul Local şi Primăria comunei Iclod, alături de Asociația culturală „Dansatorii de pe Someș”, cu prilejul Anului Centenar, derulează evenimentul intitulat „Suflet de român”. Acesta debutează pe 17 mai la ora 12:30 la Monumentul Eroilor din faţa Bisericii Ortodoxe din centrul comunei Iclod, unde se vor depune coroane de flori din partea administraţiei locale şi a instituţiilor publice.

După-masă, de la ora 17:00, la Centrul Cultural din vecinătatea Primăriei, va avea loc un spectacol folcloric dedicat împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire. Vor evolua în fața publicului spectator Grupul „Sfântul Nicolae” al Bisericii Ortodoxe Iclod, „Dansatorii de pe Someş” şi soliştii de muzică populară Marinela Zegrean Istici, Raul Oltean, Radu Lazăr, Roxana Suciu și Diana Roman, acompaniați de „Ceteraşii de la Gherla”. Evenimentul va fi prezentat de Marinela Zegrean Istici, consultant artistic al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj.
Totodată, vineri, 18 mai 2018, la Turda, se va desfășura spectacolul aniversar „50 de ani de activitate artistică a maestrului coregraf Ioan Cuc”, eveniment organizat de Primăria și Consiliul Local Turda, alături de Casa de Cultură Turda. Manifestarea va debuta la ora 18:00, la Teatrul „Aureliu Manea” din oraș. Pe scenă vor evolua interpreții Alexandru Făgădar, Nicoleta Hădărean, Oana Vențel, Maria Lazea, Mirela Bandits și Ioana Budae, alături de Ansamblul folcloric „Datina Turdeană”.

Coregraful Ioan Cuc s-a născut la Ceanu Mare, județul Cluj și a activat în cei 50 de ani la ansamblul „Arieşeana” – Cimentul Turda, Ansamblul „Doina” al Rei Culturae Fautores și la „Datina Turdeană” a Casei Municipale de Cultură. Are colaborări cu mai multe ansambluri folclorice din ţară și a promovat în coregrafia sa „Purtata Bătrână”, care s-a jucat pe scena festivalului Cerbul de Aur şi pe cea a Teatrului Naţional din Bucureşti. De asemenea, a obținut cu „Jocul de pe Câmpie” Marele Premiu la mai multe festivaluri de folclor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*