EuroGîtes – Federația Europeană de Turism Rural – a dezbătut, la Snagov, viitorul carierelor în turism

Noile oportunități de cariere în turism s-au discutat la Snagov

Conferința internațională EuroGîtes – ANTREC, având ca temă ”Noile oportunități de cariere în turism”, s-a desfășurat, în perioada 24-25 aprilie, la Complexul agroturistic ”Grădina Vlahiia” din Snagov. Au participat specialiști din 14 țări europene, alături de reprezentanți din România.

Tematica a abordat principalele probleme ale capacității de inserție profesională a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prezentând și cele mai noi oportunități de carieră din domeniul turismului. Platforma www.tourismcareers.eu propune o serie de instrumente în cariera turismului, atât pentru IMM-uri, cât și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

În viitor se dorește implementarea acestui proiect și în România.

Delegația EuroGîtes – ANTREC România a efectuat o vizită în stațiunea turistică Snagov pentru a descoperi posibilitățile de agrement, ofertele de cazare ale zonei și obiectivele turistice naturale și culturale. Deplasarea a inclus o croazieră pe lacul Snagov cu popas pentru vizitarea Palatului Snagov și a Mănăstirii Snagov.

În cadrul evenimentului s-a semnat un protocol între ANTREC România și ANTREC – Republica Moldova care consfințește colaborarea cu colegii de peste Prut, cu ocazia Centenarului. Totodată, a fost marcată și intrarea ANTREC Republica Moldova, ca membru al Federației EuroGîtes.

Printre participanți s-au numărat jurnaliști, studenți și cadre didactice de la mai multe facultăți, agenți de turism, hotelieri, reprezentanți ai filialelor locale ANTREC.

Conferința a fost realizată în cadrul proiectului ”IdEATE – Îmbunătățirea capacității de angajare și a uceniciei în Sectorul turismului”, un proiect UE de 18 luni, implementat de un consorțiu internațional format din zece parteneri. Proiectul IdEATE își propune să promoveze și să îmbunătățească imaginea carierelor din turism și să faciliteze capacitatea de angajare a studenților și a șomerilor, oferind, în cele din urmă, formare pentru IMM-uri și pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă.

EuroGîtes – Federația Europeană de Turism Rural – are ca membri 35 de organizații profesionale din 27 de țări, care totalizează peste 100.000 de pensiuni și alte structuri de cazare din mediul rural.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*