Eforie Nord – o destinație turistică pentru iubitorii de cultură și de natură

Marea Neagră la Eforie Nord.

Eforie Nord concentrează multe atracții turistice naturale și antropice, devenind în timp o importantă destinație turistică pentru iubitorii de cultură și natură.

Stațiunea Eforie Nord a cunoscut un aflux mare de turiști, datorită îmbunătățirii facilităților de acces și cazare, dar și diversificării modalităților oferite pentru autoritățile locale.

Prin specificul, conținutul și utilizarea lor, resursele turistice naturale în ceea ce privește o parte, atracțiile turistice potrivite pentru vizitare și, din alt punct de vedere, pot fi valorificate în mod direct în activitatea de turism ca „materie primă”, astfel dând viață la diverse activități turistice.

Evaluarea potrivită a unuia dintre factorii naturali enumerați mai jos concurează în îndeplinirea condițiilor de odihnă și recreere din zonă.

Apa Mării Negre – Marea Neagră se distinge de alte mări europene alterate după o serie de caracteristici foarte favorabile pentru vindecarea helio-marină și turismul de coastă.

Bioclimatul marin – prezintă o serie de caracteristici: stabilitatea termică (mici variații de temperatură de la o oră la alta și de la zi la noapte); precipitații reduse cu ploi rare și de scurtă durată; predominarea vremii senine; puritatea aerului marin; uniformitatea gradului de umiditate.

Băile de aer (precum și băile de soare) fac parte din complexul de talasoterapie al tratamentului marin (soare – nisip – mare), iar bioclimatul specific este benefic în tratamentul afecțiunilor reumatice și neuroendocrine.

Cura heliomarină se aplică între lunile mai-septembrie și este o formă foarte solicitantă de climatoterapie a sistemului nervos vegetativ endocrin.

Vocația turistică a stațiunii Eforie Nord este conferită în egală măsură de poziția sa geografică și de profilul cultural-istoric al zonei.

Predispoziția naturală pentru dezvoltarea activităților turistice din zonă este accentuată atât de moștenirea antropică a regiunii, cât și de resursele umane calificate, cu experiență în acest domeniu. Acesta este un obiectiv turistic mai ales în perioada de vară, fiind capabil să ofere atracții turistice foarte variate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*