Documente voievodale din Moldova sunt expuse la Muzeul Național al Bucovinei

Documente voievodale la Muzeul Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei prin Serviciul Cetatea de Scaun a Sucevei organizează microexpoziția „Documente voievodale din Moldova, secolele XIV-XVI”.

Evenimentul are loc cu ocazia împlinirii a 632 de ani de la atestarea documentară a Cetății de Scaun a Sucevei și reprezintă un moment important pentru urbea Moldovei și nu numai. În cadrul microexpoziției sunt expuse facsimile emise de către cancelaria domnească în sec. XIV- XVI, acestea fiind însoțite și de traducerile aferente.

Fragile, vechile documente sunt însoțite de pecetea cu stema Moldovei, fiind conservate în colecția Muzeului Național al Bucovinei care a împlinit recent 120 de ani de la înființare, acestea provenind din achiziții și donații. În cuprinsul lor aflăm informații legate de relațiile diplomatice dintre voievozii Țărilor Române și regatele țărilor vecine, relațiile economice, depunerea jurământului de vasalitate, împrumuturi, danii, titluri de proprietate.

Expoziția „Documente voievodale din Moldova, secolele XIV-XVI” este accesibilă publicului în perioada 12 februarie – 12 martie 2020, la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*