Atenționare de călătorie în Grecia: prognoză de fenomene meteo extreme

În Grecia se anunță vreme rea. FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Republica Elenă că Serviciul Național elen de Meteorologie a emis o prognoză de fenomene meteo extreme.

Astfel, este prognozată o deteriorarea rapidă a vremii, furtuni însoțite de intensificări puternice ale vântului și descărcări electrice intense, precipitații abundente inclusiv căderi de grindină, pentru intervalul 7 – 10 iunie 2021, după cum urmează:

  • luni, 7 iunie: regiunile Macedonia, Tracia, în principal după-amiază și seara;
  • marți, 8 iunie: regiunile Macedonia, Tracia, Epir, Tesalia, la prânz și după-amiază;
  • miercuri, 9 iunie: zona continentală a Greciei, fenomenele urmând a fi deosebit de intense în regiunea Peloponez.

Frontul depresionar își va face simțită prezența începând cu ziua de luni (7 iunie 2021) în nord, urmând a se extinde în centrul țării marți (8 iunie 2021) și pe aproape întreg teritoriul elen, miercuri (9 iunie 2021).

În acest context, autoritățile elene recomandă evitarea ieșirii pe mare cu ambarcațiuni de agrement în acest interval.

MAE reamintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106774035 și Consulatului General al României de la Salonic: +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă: +306978996222 și al Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*