Delfinariul este gazda unei proiecții gratuite a unui film despre Pământ

Delfinariul din Constanța. FOTO GoNEXT

În seara de 31 iulie, de la ora 21.30 rulează iar un film gratuit la Delfinariul din Constanța. Cel de-al doilea documentar din  această  vară se numește „Pământul. 100 cele mai mari descoperiri“ și se va mai proiecta doar pe 11 septembrie, de la 20.30

Accesul în curtea Delfinariului se face începând cu ora 21 și este gratuit.

Iată și o descriere a acestui film: „Pământul. A treia planeta de la Soare, a cincea ca mărime din Sistemul Solar, cea mai mare planetă telurică și singura din Univers care adăpostește viața. Casa noastră. Planeta Albastră este de fapt un sistem extrem de complex care se schimbă și se transformă, iar noi ne schimbăm cu ea și încercăm să ne adaptăm. În istoria Terrei, noi nu suntem mai mult decât o secundă pe un ceas, acest gigant abia a început să ne dezvăluie secretele sale, este o carte deschisă care așteaptă să fie citită. Aceste descoperiri cruciale ne permit să privim dincolo de restricțiile noastre privind înțelegerea planetei pe care trăim.

Cât de fascinant a fost oare când seismologii au aflat că pământul nu este gol, că are un centru solid de fier care suportă o gravitatie imensă și o căldură spectaculoasă.

A existat oare Pangeea? Este o certitudine mișcarea continentală azi, ne îndreptăm oare spre unirea continentelor din nou? Ce secrete țin oceanele în adâncimea lor măreață? În antichitate s-a crezut că fundul oceanelor este plat, azi știm că nu este așa, apele adăpostesc adevărate lanțuri muntoase, au activități vulcanice și ca urmare se schimbă constant. Se mișcă plăcile tectonice? Seismele tot mai dese ne reamintesc că pământul nostru trece prin modificări importante. Auzim peste tot cum că se schimbă orbita Pământului și simțim un fior, noi suntem un punct lângă măreția imensă a acestei planete, trebuie să ne adaptăm la schimbările ei. Va fi oare o nouă eră glaciară sau încălzirea globală ne va schimba total ecosistemul ? Planeta noastră a suferit schimbări geologice dealungul a milioane de ani, ca urmare a acestor modificări este Pământul o pată de culoare în imensitatea întunecată a cosmosului. Faceți o călătorie incredibilă în istoria Planetei Albastre alături de Bill Nye, aflați trecutul ei și încotro se îndreaptă“.

Aceste proiecții gratuite sunt incluse în proiectul „Proiecții filme documentare“, inițiat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada“, în parteneriat cu instituția gazdă.

Documentarele vor atinge subiecte despre știință, natură, antropologie, evoluția universului (și altele), toate la un loc, sau tratate individual. Deși subiectele pot părea complicate, vom alege o abordare pe înțelesul tuturor, filmele documentare fiind menite să ne înveţe ceva nou sau să ne prezinte anumite informaţii din perspective inedite, captivante şi intrigante. Documentarele vor oferi o perspectivă asupra diferitelor moduri de a trăi viabil într-o lume care se confruntă, de exemplu, cu provocările încălzirii globale. Ne propunem o călătorie fascinantă prin istorie, știință și filosofie despre amprenta lăsată de omenire asupra pământului şi despre soluţiile menite să stabilească un echilibru între activitatea oamenilor şi planetă când vine vorba de resursele naturale“, spun organizatorii.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*