Dacă vreți să vizitați Delta Dunării și să vă bucurați de frumusețile ei, nu uitați de prevederile legale

Peisaj din Delta Dunării. FOTO Adrian BOIOGLU

Primul pas responsabil este să vă asigurați că respectați legislația, mai precis Ordinul nr. 610/2009 privind aprobarea tarifelor pentru lucrările şi serviciile prestate de către ARBDD.

Acesta prevede că Permisul de acces în rezervaţie pentru turişti este de:

  • 5 lei/persoană/zi;
  • 15 lei/persoană/săptămână,
  • 30 lei/persoană/an.

Tariful de intrare nu se aplică pentru copii, elevi, studenţi, pensionari, veterani de război, foşti deţinuţi politici, urmaşii eroilor martiri şi răniţii din Revoluţia din decembrie 1989, precum și persoanelor fizice care au domiciliul în perimetrul rezervaţiei sau în localităţile limitrofe (care au terenul administrativ integral sau parţial în interiorul rezervaţiei).

Achitarea tarifelor se poate face:

a) online, achitând contravaloarea lor cu cardul bancar prin aplicaţia de achiziţionare a permiselor pe http://www.ddbra.ro/activitati/permise-online .
b) cu numerar sau cu card bancar (program non-stop) la automatele de permise instalate la:

  • sediul ARBDD – Str. Portului Nr. 34A, Tulcea;
  • în Miniportul Turistic din localitatea Jurilovca;
  • în localitatea Corbu (jud. Constanța) la intrarea în localitate dinspre Năvodari, pe șoseaua care duce spre plajă.

c) cu numerar la: Centrele de Informare din localităţile din perimetrul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (Crişan, Sulina, Chilia Veche).

Pentru persoanele juridice:

Contravaloarea permiselor de acces achitată prin virament bancar, în contul instituţiei noastre nr. RO96TREZ64120E365000XXXX, deschis la Trezoreria Municipiului Tulcea, beneficiar: A.R.B.D.D. Tulcea, Cod fiscal: 3722040 trebuie să aibă menţionat la explicaţii: tarif acces pentru persoane / tarif acces pentru autovehicule / tarif acces pentru ambarcaţiuni.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*