Cinemascop – festivalul de film din Eforie Sud începe la începutul lunii august

Cinematograful în aer liber din Eforie Sud se redeschide

Dacă sunteţi în Eforie Sud sau în împrejurimi între 1-5 august, aveţi un singur lucru de făcut: veniţi la Cinemascop, festivalul ce va aduce 6 proiecţii de film pe ecranul Grădinii de vară din staţiune! Veţi fi întâmpinaţi cu bere gratis şi voie bună.

Mai este puţin până când veţi putea revedea filme în cinematograful în aer liber din Eforie Sud. Primele 5 zile ale lunii august vor aduce un aer de sărbătoare, odată cu filmele ce vor fi proiectate, activităţile pentru copii şi – nu uitaţi – cele 200 de beri pregătite pentru primii spectatori ce vor veni la Cinemascop.

Intrarea la festival este liberă, începând cu ora 17:00, când cei mici sunt bineveniţi la ateliere de pictură, desen şi modelaj, iar înainte de începerea proiecţiilor spectatorii primesc o bere din partea casei. Filmele vor începe de la ora 21:00, mai puţin vineri, când programul include două lungmetraje, primul de la ora 20:30, iar cel de-al doilea de la ora 22:30.

Miercuri, prima zi de festival aduce filmul italian Ever Been to The Moon? (r. Paolo Genovese, 2015), o comedie romantică despre o jurnalistă de modă celebră care moștenește o fermă în sudul Italiei. Deși aceasta călătorește acolo pentru a o vinde, lucrurile nu merg conform planului.

Ziua de joi vine cu un film românesc – Acasă la tata (r. Andrei Cohn, 2015). O dramă-comedie care are în distrbuție actori precum Alexandru Papadopol, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu și Ioana Flora. Îl vom urmări pe Robert, un poet și jurnalist cunoscut, stabilit în București, care se întoarce în orașul natal, iar pe o durată de 24 de ore el este nevoit să își confrunte trecutul, într-un efort teribil de a-și renegocia prezentul.

Vineri este ziua cea mai lungă, când veţi putea vedea două filme. Primul, de la ora 20:30, este As we Were Dreaming (r. Andreas Dresen, 2015), a cărui acţiune se petrece după căderea zidului Berlinului, când o gașcă de patru băieți – Dani, Rico, Mark și Paul – se îndrăgostesc de muzica tehno și încep să experimenteze o grămadă de lucruri noi și totodată, ilegale. De la ora 22:30 vedem Heavenly Shift (Márk Bodzsár, 2013), un film maghiar ce urmărește o echipă de paramedici care se confruntă cu dilema de a „ajuta oamenii să moară” pentru bani, serviciul de ambulanță aflându-se într-o strânsă legătură cu un antreprenor de pompe funebre.

Sâmbătă este o zi specială, deoarece proiecţia va avea loc în prezenţa regizorului. Andrei Creţulescu vine la Cinemascop odată cu filmul său de lungumetraj de debut, Charleston. Comedia neagră care îl are pe Șerban Pavlu în rol principal, împreună cu Radu Iacoban, spune povestea a doi bărbaţi şi a femeii pe care amândoi au iubit-o şi pierdut-o.

Încheiem festivalul cu filmul In the Fade, (r. Fatih Akin, 2017), o proiecţie specială din partea Festivalului Filmului European. Acesta este câştigător al Globului de Aur pentru cel mai bun film străin, iar cea care joacă rolul principal, Diane Kruger, a luat premiul la Cannes pentru cea mai bună actriţă. Drama spune povestea Katjei, care caută dreptatea în urma pierderii soţului şi copilului ei.

Aşadar, haideţi la Cinemascop, în fiecare seară, de pe 1 până pe 5 august: intrare liberă, ateliere pentru copii, filme, bere gratis, dar şi un food truck care vă aşteaptă cu mâncare mexicană şi vin. Ne găsiţi pe Facebook pentru mai multe detalii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*