Dacă vreți ca noi, turiștii, să sprijinim turismul românesc, dovediți că ne respectați și ne meritați de clienți

Catalin Schipor

Turismul românesc are nevoie de noi și nouă ne place România. Unii o apreciem și o respectăm, alții merg în stațiunea X pentru că merge toată lumea și e în trend, trag o parcare pe iarbă, o poză, un mic și un PET aruncat la întâmplare. Oricum ar fi, toți suntem consumatori de servicii. Adică luăm niște bani pe care îi pompăm în turism chiar dacă nu primim bon sau chitanță.

Am bătut țara în lung și în lat pentru că am vrut să o descopăr așa cum am aflat de ea din cărți, povești și poezii, pentru că ai mei părinți, modești, nu au putut să îmi ofere așa ceva. Am trecut munți, ape, am vizitat castele și cetăți, am făcut mii de poze și am încercat să îi conving și pe ai mei copii că avem o țară frumoasă. Am dormit și în hotel de la benzinărie și în cele cu multe stele, în pensiuni la privați. Nu am reușit nicăieri să mă simt 100% confortabil și asta pentru că mereu am avut sentimentul, sub diverse forme, că mi s-a băgat mâna în buzunar. În special la raportul servicii-calitate.

Sunt și locuri de cazare în adevăratul sens al cuvântului, camere în care te poți închide singur cu gândurile sau cu familia, dar de cele mai multe ori, pereții din rigips făcuți doar ca să fie făcuți și să se bifeze mai multe spații de cazare îți oferă ocazia de a-i auzi pe vecinii de la trei camere distanță cum trag apa sau cum rup la propriu patul și apoi dau vina pe cei dinainte.

Acum, toată lumea îndeamnă pe toată lumea să sprijine turismul. Unii o vor face pentru că oricum aveau planuri de a vizita locuri frumoase din țară, alții că nu au încotro.

„Sprijiniți turismul“, „sprijiniți producătorii locali“ urlă tot internetul cu aceste sloganuri comuniste. Acum vă este teamă că nici fraierul (în fiecare an altul) pe care îl ardeați că oricum trebuie să stea și să mănânce undeva nu o să vă mai calce pragul. Și pe noi consumatorii, turiștii ne-a afectat criza și pandemia. Credeți că banii puși deoparte pentru vacanța de anul acesta trebuie să îi cheltuim obligatoriu acum? Poate i-am cheltuit pe toți sau jumătate să supraviețuim această perioadă grea, sau vreau totuși să merg în Grecia, chit că va fi la anu și țin banii la șosetă. Nimeni nu a stat și a printat bani să aibă de cheltuit vara aceasta.

Ne vreți de clienți? Vreți să sprijinim turismul? Dovediți în primul rând că ne meritați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*