Curs inedit la Bușteni. Amatorii de munte sunt învățați să parcurgă în siguranță traseele pe timp de iarnă

Trekking pe munte, pe zăpadă. FOTO Facebook / Mountain Trekking
Trekking pe munte, pe zăpadă. FOTO Facebook / Mountain Trekking

Iarna muntele e pentru ski sau pentru o un ceai fierbinte. Puțini sunt cei care se încumetă să-l și cucerească atunci când e acoperit de zăpadă.

Echipa Mountain Trekking din Bușteni are însă o ofertă inedită pentru cei care vor să vadă marea de zăpadă de la înălțime.

Pe 4 februarie are loc cursul de inițiere în trekking pe timp de iarnă.

“Am pregătit un program de inițiere în trekking pe timp de iarnă astfel încât să înveți structurat și aplicat noțiuni de baza ce-ți vor permite să atingi un grad rezonabil de încredere și independență pentru a parcurge trasee montane pe timp de iarnă. Cum se merge iarna pe munte, ce echipamente folosești”, explică organizatorii.

Programul de inițiere conține noțiuni teoretice și practice și se desfășoară parcurgând un traseu montan accesibil ce permite exemplificarea și exersarea tehnicilor de bază pentru trekking pe timp de iarnă.

“Vom învăța cum pregătim o ieșire pe munte iarna, ce echipament avem nevoie, cum folosim echipamentul tehnic specific precum și noțiuni de siguranță. Programul se desfășoară cu un număr de maxim 6 participanți pentru un instructor a.i. timpul afectat grupului de cursanți dar și fiecăruia în parte este optim echilibrat”, spun amatorii de munte.

Fiecare participant plătește o taxă de 190 lei care include monitorizarea instructorului, echipamentele tehnice precum bețele de trekking, colțarii, piolet, rachete de zăpadă, dar și băuturile calde. Pe lângă asta, îndrăgostiții de aventură trebuie să se asigure că își aranjează transportul, cazarea și mesele.

Costul programului este de 190 lei/ participant și include monitorizarea instructorului pe toată perioada desfășurării, echipamentele tehnice specifice( bețe de trekking, colțari, piolet, rachete de zăpadă) și băuturile calde. Costul nu include transportul, cazarea, mesele sau alte cheltuieli personale.

Detalii la telefon: 0724 692 497

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*