Cunoscută agenție de turism românească amendată de ANPC cu 90.000 de lei

Cunoscută agenție de turism românească amendată de Protecția Consumatorilor. FOTO: ANPC

Comisariatul pentru Protecția Consumatorilor al Municipiului București (CPCMB) a verificat respectarea prevederilor legale în domeniu la șapte agenții de turism aparținând operatorului economic SC Christian’76 Tour SRL, ca urmare a numărului însemnat de reclamații primite, pe această temă.

„De-a lungul anilor am făcut dese avertizări legate de activitatea operatorilor economici din turism. Speram ca acest mesaj să ajungă și la agenții, dar iată că nu m-am făcut înțeles. Este momentul în care sancționarea a devenit obligatorie. Vom demara o tematică, la nivel național, pe acest subiect. Se apropie perioada vacanțelor și trebuie să fim siguri că niciun consumator nu va fi înșelat”, a precizat directorul general al ANPC, Paul Anghel.

Neregulile constatate de echipele de control au fost:

  • Indicarea unor reduceri de prețuri, la cele practicate fără a se putea demonstra această diminuare în istoricul prețului;
  • Menționarea prețurilor folosind sintagma „de la…” fără a preciza un preț maxim;
  • Indicarea taxei incluse, nefiind specificat clar la ce tip de taxe se referă mențiunea, în condiția în care în contract apăreau și taxe neincluse;
  • Afișarea prețului în euro la pachete de servicii turistice din România;
  • Lipsa afișării cursului de schimb valutar în agenții;
  • Existența a 2 puncte de lucru cu sediu expirat.

În urma controalelor realizate, comisarii CPCMB au aplicat amenzi în valoare de 90.000 de lei, trei avertismente, precum și șapte propuneri de încetare a practicilor incorecte.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*