Consiliul Județean Cluj a semnat contractul pentru reabilitarea, cu bani europeni, a Castelului Banffy din Răscruci

Castelul Banffy din Răscruci va fi reabilitat cu bani europeni. FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a semnat marți, 2 martie, contractul pentru execuția lucrărilor de reabilitare a imobilului-clădire Castel Banffy și a parcului-monument din localitatea clujeană Răscruci.

Consiliul Județean urmărește prin intermediul proiectului punerea în valoare a ansamblului monument istoric prin schimbarea destinației castelului în Centru Cultural cu standarde ridicate de finisare și dotare. În final, va fi amenajat un Centru cultural reprezentativ pentru județul Cluj, prin restaurarea clădirii și a zonei aferente, cu realizarea unor funcțiuni care să permită organizarea de evenimente culturale precum și vizitarea de către publicul larg.

„Ne dorim ca lucrările să înceapă în cel mai scurt timp posibil, astfel încât acest obiectiv cultural să poată fi valorificat la potențialul său maxim. Deschiderea castelului pentru vizitarea de către publicul larg va crește atractivitatea întregii zone, din punct de vedere turistic, și va asigura, implicit, un plus de bunăstare”, a declarat Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj.

Lucrările de restaurare și conservare a Castelului Banffy, în valoare de 27.670.836 de lei, fără TVA, au un termen de finalizare de maxim de 24 de luni de la data emiterii ordinului de începere. Din cuantumul total al investiției, 19.526.036 de lei reprezintă suma lucrărilor finanțate din fonduri europene ca urmare a proiectului câștigat de forul administrativ județean în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*