Aeroportul Internațional Sibiu, primul centru pilot din România în depistarea infecției cu SARS-CoV-2 de către echipaje canine

Aeroportul Internațional Sibiu, primul centru pilot din România în depistarea infecției cu SARS-CoV-2 de către echipaje canine

Echipajul canin special antrenat pentru a depista infecția cu SARS-CoV-2 din cadrul Centrul Chinologic “Dr.Aurel Greblea” din Sibiu a fost activat și va fi angrenat începând de sâmbătă, 17 iulie, în formalitățile de debarcare a pasagerilor la Aeroportul Internațional Sibiu în cadrul proiectului pilot de detectare a potențialelor persoane infectate care sosesc în România pe cale aeriană.

Acest proiect pilot reprezintă o opțiune viabilă care ar putea detecta infecțiile importate și ar putea preveni și reduce gradul de răspândire a virusului. Astfel, echipajul canin va activa pentru un interval determinat de timp în cadrul Aeroportul Internațional Sibiu, perioadă în care se vor monitoriza atent rezultatele în vederea evaluării ratei de succes a obiectivelor acestui proiect.

Procedura efectivă constă în prezența echipajului canin pregătit pentru depistarea persoanelor infectate cu virusul SARS CoV-2, alături de însoțitori, la punctul de intrare în țară. În cazul în care un pasager este depistat de un câine polițist ca fiind suspect să fie infectat, acesta va fi testat gratuit cu test rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, de către personalul Direcției de Sănătate Publică Sibiu sau personalul medical existent la nivelul aeroportului. Dacă testul rapid va fi pozitiv, atunci reprezentanții instituțiilor responsabile vor acționa în consecință. În cazul în care nu se confirmă suspiciunea de infectare pasagerul își continuă călătoria.

Aeroportul Internațional Sibiu, primul centru pilot din România în depistarea infecția cu SARS-CoV-2 de către echipaje canine

„Ne bucură faptul că aeroportul sibian este primul centru pilot al acestui proiect din România ce oferă soluții în efortul comun de prevenție a răspândirii virusului Sars-CoV-2. Apreciem în mod deosebit eforturile colegilor din cadrul Centrul Chinologic Dr.Aurel Greblea din Sibiu, direct implicați în antrenarea echipajului canin pentru a depista infecția cu SARS-CoV-2. Sperăm ca acest proiect să aibă rezultatele bune așteptate și să poată fi replicat și dezvoltat la scară națională”, spune directorul general al Aeroportului Internațional Sibiu, Marius Gîrdea.

Având în vedere gradul de noutate al acestui proiect, reprezentanții aeroportului din Sibiu fac apel la pasagerii care îl vor tranzita să manifeste deschidere și să contribuie la succesul acestui proiect.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*