Consiliul Județean Cluj a obținut omologarea tuturor traseelor turistice montane din județ

FOTO CJ Cluj

Consiliul Județean Cluj a obținut omologarea a încă cinci trasee turistice din zona Masivului Vlădeasa, una dintre cele mai frecventate destinații din județ. În acest fel, Clujul are omologate toate cele 59 de trasee turistice montane. Marea majoritate a acestora au primit omologarea pe parcursul anilor 2021 și 2022.

Certificatele de omologare pentru ultimele cinci trasee au fost emise de către Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în baza documentației elaborate de forul administrativ județean împreună cu Serviciul Public Județean Salvamont-Salvaspeo Cluj și Asociația Salvamont Vlădeasa.

Aceste trasee sunt:

Mina Valea Seacă – Boaică – Intersecția cu Circuitul mic al Vlădesei (triunghi galben);

Săcuieu – Arborele Sequoia – Piatra Stănișorului (triunghi galben);

Valea Ordângușa – Sat Rogojel – Poiana Frânturilor – Cabana Vlădeasa (banda albastră);

Refugiul Salvamont Răchițele – Șaua Lespezi – Dealul Măcrișului – Valea Stanciului – Cascada Vălul Miresei – Refugiul Salvamont Răchițele (punct roșu);

Cabana Vlădeasa – Șaua între munți – Valea Nimăiasa – Vârful Micău – Piatra Tâlharului (banda albastră).

Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj: „Este o mare reușită întrucât, pentru prima dată în istorie, Clujul are omologate absolut toate traseele turistice montane. În ce ne privește, vom continua să asigurăm condițiile materiale și financiare necesare derulării lucrărilor de amenajare și întreținere a traseelor turistice montane”.

În ceea ce privește situația traseelor turistice din județ, pe zone, aceasta se prezintă astfel:

Zona Cheile Turzii, Cheile Turenilor, Trascăul de Nord – 12 trasee omologate;

Zona Băișoara – Muntele Mare – 7 trasee omologate;

Zona Munții Gilăului – 6 trasee omologate;

Zona Făget – Feleac – 6 trasee omologate;

Zona Mărișel – 2 trasee omologate;

Zona Tarnița – 3 trasee omologate;

Zona Beliș – 3 trasee omologate;

Zona Masivului Negreni – 4 trasee omologate;

Zona Masivului Vlădeasa – 16 trasee omologate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*