Consiliul Județean Argeș a organizat un eveniment dedicat maramei de Muscel

FOTO CJ Argeș

Miercuri, 7 septembrie, la Vila Golescu din Câmpulung, Consiliul Județean Argeș prin Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș în parteneriat cu Fundația Pro Patrimonio a organizat un eveniment dedicat maramei de Muscel, acest element vestimentar din portul popular românesc deosebit de valoros.

Programul a debutat cu Conferința Națională cu tema “Prelucrarea borangicului în România”. Cu această ocazie, a fost evocată și activitatea Cooperativei Meșteșugărești “Marama Musceleană” care a aniversat 50 de ani de activitate neîntreruptă.

Cu această ocazie, cunoscutului meşter popular Viorica Olivotto, de la Nucşoara – Argeş, i-a fost înmânată diploma de „Tezaur Uman Viu”. Ministerul Culturii, prin Comisia Naţională pentru Salvgardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, i-a acordat acest titlu. Profesor al Şcolii Populare de Arte și Meserii Piteşti, Viorica Olivotto îi învață pe elevii școlii meşteşuguri şi practici de odinioară, de la torsul lânii şi urzitul pe gard, până la spălatul mâţului şi broderii complicate. Dosarul a fost depus de managerul Centrului Judeţean de Cultură şi Arte Argeş, Elena Iagăr.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*