Conducerea FPTR s-a întâlnit cu ministrul Turismului

Conducerea FPTR s-a întâlnit cu ministrul Turismului. FOTO FPTR

Reprezentanții FPTR au avut o întâlnire constructivă cu Ștefan-Radu Oprea, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

Scopul acestei întâlniri a fost discutarea măsurilor necesare pentru soluționarea blocajului cu care se confruntă  turismul, un domeniu prioritar pentru economia națională.

“Discuțiile s-au desfășurat pe o durată de peste 2 ore și au fost caracterizate de consistență și transparență. Echipa FPTR a prezentat o notă de fundamentare detaliată, abordând problemele semnificative care necesită rezolvare.
Ministrul a solicitat clarificări și explicații suplimentare pentru fiecare punct abordat în discuție și a apreciat că majoritatea propunerilor pot fi implementate fără a implica eforturi financiare semnificative, depinzând doar de voința conducerii ministerului, Guvernului și, eventual, a Coaliției de Guvernare.
De asemenea, s-au analizat în detaliu propunerile de la punctele 13 și 14 din nota de fundamentare a FPTR, care, cu un impact nesemnificativ asupra bugetului consolidat al țării, ar putea susține supraviețuirea a 7-8.000 de operatori din domeniul turismului, în cazul în care vor fi aprobate. Domnul Ministru a prezentat și date statistice primite de la Ministerul Finanțelor.
Reprezentanții FPTR au solicitat Ministrului să depună un efort sporit atât în cadrul Guvernului, cât și în Coaliția de Guvernare, pentru soluționarea celor două propuneri considerate esențiale pentru relansarea turismului în România și sprijinirea antreprenorilor din acest domeniu.
Această întâlnire subliniază importanța colaborării și dialogului între sectorul privat și autoritatea publică centrală în turism pentru dezvoltarea durabilă a industriei turismului din România” – FPTR.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*