#CONCURS Hai la o piesă de teatru care a făcut istorie. Go NEXT te invită la “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, la Teatrul Jean Bart din Tulcea

Afișul piesei "Zbor deasupra unui cuib de cuci". FOTO Teatrul Jean Bart Tulcea
Afișul piesei "Zbor deasupra unui cuib de cuci". FOTO Teatrul Jean Bart Tulcea

Cultura merită susținută, iar redacția ziarului Go NEXT pariază pe Teatrul Jean Bart. Echipa de acolo merită urmărită în fiecare săptămână. Piesa acestui week-end este “Zbor deasupra unui cuib de cuci”, după romanul omonim al lui Ken Kesey.

Regizorul Aurel Palade este și cel care semnează adaptarea textului. El i-a ales pe actorii Ionuț – Paul ȘTEFAN, Irina NAUM , Cristian NAUM, Mihai GĂLĂȚAN, Emanuel CRISTOIU, Radu NICULESCU, Aida ECONOMU, Nelu SERGHEI, Costel ZAMFIR, Ionel DURBALĂ, Oana -Lavinia PISAROGLU, Inga MARCU, Nicolas TEODORESCU, Alexandru MEDVEGHI, Florin LEFTER.

Scenografia îi aparține Elenei Cozlovschi, Muzica lui Alexandru Neș, iar coregrafia este semnată de Oana – Lavinia Pisaroglu.

,Într-un pavilion ,,democratic”, în care pacienților cu tulburări psihice considerați recuperabili li se oferă doar iluzia libertății, este încarcerat și R. P. McMurphy. Acesta nu suferă de vreo maladie, ci doar o face pe nebunul pentru a scăpa de pușcărie. Hotărât să îi facă zile amare doamnei Ratched, asistenta șefă ce conduce cu autoritate ședințele de terapie, McMurphy intră într-un joc periculos al cărui deznodământ îl poate surprinde victorios sau îi poate aduce totala degradare. Prezența lui în salon este o gură de aer proaspăt pentru cei internați acolo, unii din ei de foarte mult timp. Dacă, înainte de venirea sa, ședințele de terapie erau pretexte de a lua în batjocură pe cei ce erau siliți să discute despre dramele lor, o dată cu apariția lui McMurphy aceste sesiuni capătă o cu totul altă turnură. Ameliorarea stărilor dificile, dacă nu chiar însăși vindecarea pacienților, par să nu derive întotdeauna din procedeele convenționale. Poate că jocul de cărți, pariurile pe bani, petrecerile și femeile… darnice pot rezolva dereglările funcționale ale creierului mai lesne decăt o pot face (în unele cazuri) psihoterapia, pastilele și șocurile electrice. Iar acest fapt o o scoate din minți pe Miss Ratched. Tratându-i ca pe niște oameni normali, McMurphy descoperă în colegii săi normalitatea. Însă binele nu va scăpa nepedepsit”, scrie actorul Mihai Gălățan despre această piesă.

Participă la concursul GoNEXT și mergi la teatru!

Go NEXT pune la bătaie 3 invitații duble pentru acest. Tot ce ai de făcut este să urmezi acești trei pași:

1. Dai LIKE Paginii de Facebook “Go NEXT” – facebook.com/GoNEXTRo

2. Lași un comentariu la această postare pe Facebook și tag-uiești persoana cu care vrei să mergi la teatru.

3. Dai un SHARE (Public) la această postare pe Facebook.

Câștigătorii vor fi anunțați vineri, 23 martie, dupa ora 18.30.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*