Compania Turkish Airlines este interesată de extinderea activității în județul Tulcea

Discuții la Tulcea despre posibilitatea lansării unei curse Turkish Airline. FOTO AMDTDD

Asociația de Management al Destinației Turistice Delta Dunării a facilitat întâlnirea reprezentanților companiei Turkish Airlines cu reprezentanții autorităților locale și județene din județul Tulcea, precum și cu reprezentanții principalilor operatori economici din turism, agenți economici importanți pentru județul Tulcea, agenții de turism și domeniile conexe.

Compania Turkish Airlines și-a exprimat interesul pentru a-și extinde activitatea, în viitorul apropiat, pentru piața din județul Tulcea și pentru a promova destinația turistică Delta Dunării, în întreaga lume. De asemenea, s-a discutat oportunitatea pe care o reprezintă redeschiderea, de anul viitor, a Aeroportului Internațional „Delta Dunării” – Tulcea, care ar putea oferi posibilitatea unor curse regulate și a unor curse charter, pe care le-ar putea opera inclusiv compania Turkish Airlines. Întâlnirea a fost organizată la Consiliul Județean Tulcea, cu sprijinul Consiliului Județean, al Prefecturii Tulcea și al Primăriei Municipiului Tulcea.

Destinația turistică Delta Dunării și Dobrogea de nord are nevoie de transport aerian, motivul pentru care AMDTDD a răspuns dorinței exprimate de reprezentanții companiei Turkish Airlines de a iniția discuții cu autoritățile și cu operatorii economici din județul Tulcea, astfel încât să se evalueze concret oportunitățile lansării unor curse care să lege destinațiile turistice din întreaga lume, incluzând aeroportul de la Tulcea. Până atunci, însă, este foarte importantă creșterea numărului de zboruri pe Aeroportul Mihail Kogălniceanu, de la Constanța, în contextul lansării unor pachete turistice care să includă ambele județe din Dobrogea.

Vă aflați la masa care trebuie. Avem foarte multe persoane interesate ca Turkish Airlines să zboare de pe Aeroportul Internațional din Tulcea. Dorim să aducem mai ușor muncitorii la șantierul naval Tulcea. De asemenea, dorim să-i ajutăm și pe cei care lucrează în afară, sunt importante comunități din județul Tulcea care lucrează în alte țări și vor să se întoarcă acasă, în perioada sărbătorilor. Pe scurt, putem spune că și Turkish Airlines are nevoie de Tulcea, și Tulcea are nevoie de Turkish Airlines”, a precizat Dumitru Mergeani, vicepreședinte Consiliul Județean Tulcea.

Întâlnirea a fost organizată cu sprijinul lui Cristian Bărhălescu, director general al companiei Direct Aeroport.

”Îi mulțumesc mult domnului Țibuleac pentru organizare. Este exact ceea ce trebuie. Nu putem vorbi despre dezvoltarea turismului în Constanța fără Tulcea și nici de Tulcea fără Constanța. Ar fi interesant, în condițiile în care se poate, să legăm Tulcea de aeroportul din Constanța. Exstă o cursă din Constanța, iar dacă Tulcea are un astfel de potențial, cred că trebuie să înceapă cu fiecare dintre noi promovarea ofertei turistice. Avem un as în mânecă și se numește Delta Dunării, pe care trebuie să o promovăm. Toată lumea trebuie să câștige, de aceea suntem toți la aceeași masă. Trebuie să ne adunăm cu toții, să depunem eforturi comune pentru a ne promova ca destinație. De aceea, trebuie să profităm de prezența unei companii care ne leagă de întreaga lume, pentru a ne putea promova”, a precizat Cristian Bărhălescu.

Administratorul public al Județului Tulcea, Vasile Strat, a salutat inițiativa întâlnirii de astăzi, în ccontextul redeschiderii, anul viitor, a aeroportului internațional de la Tulcea.

„Țineți cont de faptul că cele două județe vecine, Galați și Brăila, vor putea beneficia de accesul mai facil de pe aeroportul de la Tulcea și foarte mulți vor veni la acest aeroport. Distanța între orașe se parcurge în maximum o oră, pentru a ajunge la aeroport. Consiliul Județean chiar este preocupat de infrastructura județului, în special de drumurile expres care leagă Tulcea de Constanța, Brăila și Galați. Din punct de vedere al infrastructurii, veți avea tot ceea ce este necesar pentru a avea legături între Constanța și Tulcea, iar aeroportul va fi unul dintre cele mai moderne, din punct de vedere al dotărilor, începând de anul viitor”, a precizat, cu ocazia întâlnirii, Vasile Strat.

Și primarul municipiului Tulcea, Constantin Hogea, a salutat prezența companiei Turkish Airlines, subliniind faptul că întregul județ reprezintă o zonă turistică în plină dezvoltare și cu potențial maxim.

„Aceatsă parte de țară are o ofertă turistică pe care nu o puteți găsi în alte zone. Foarte importantă este diversitatea socială, umană, prin cele 14 comunități etnice prezente aici. Dacă, iată, există și premisele unei infarstructuri care să poată aduce turiștii, avem ingredinetele necesare pentru o colaborare de succes. Sunt convins că ați luat în considerare toate aceste aspecte și din acest motiv ați dorit să veniți la Tulcea”, a precizat primarul municipiului Tulcea.

 

”Este important, din perspectiva Asociației de Management al Destinației Turistice Delta Dunării, să începem să creștem numărul de turiști care vin către aeroportul din Constanța, unde Turkish Airlines operează în acest moment. Cifrele arată că doar în anul 2017 am avut 161.000 de turiști care au ajuns în județul Tulcea cu navele de croazieră. Avem un număr important de turiști care ajung în Tulcea pe apă. De asemenea, dacă ne uităm la piața turistică, vedem că pe primele șase luni ale anului 2018 avem aproape o dublare a numărului de turiști, față de aceeași perioadă a anului trecut. Avem și o importantă creștere și a numărului de turiști străini. Aceste cifre sunt foarte importante, chiar dacă în județul Tulcea și cu precădere în Delta Dunării nu putem face turism de masă, ci un turism lent, ce se adresează acelor categorii de vizitatori educați, care înțeleg această destinație. Totuși, toate aceste elemente creează premisele unei dezvoltări în ceea ce înseamnă cooperarea cu o companie aeriană. Față de Constanța, tulcea are un avantaj major, anume faptul că poate prelungi sezonul turistic la 12 luni pe an, iar pentru asta venim cu produse turistice precum Drumul vinului, turism cultural, turism religios, turism istoric, iar aceste produse turistice pot fi extinse și pe zona Constanța, pentru a include toată Dobrogea”, a precizat Cătălin Țibuleac, președintele AMDTDD.

Ahmet Akpinar, General Manager Romania Turkish Airlines, a precizat că Delta Dunării este o destinație turistică foarte importantă pentru compania pe care o reprezintă.

„Suntem astăzi aici deoarece Delta Dunării este foarte importantă pentru noi. Am mai desfășurat activități similare pentru a promova destinații turistice din România și nu numai. Avem activitate la Constanța și la București, dar și alte orașe, printre care și Tulcea, se dezvoltă în ultima perioadă, chiar mai repede decât Bucureștiul. Pas cu pas, vom dezvolta și aceste noi destinații, cu sprijinul autorităților loacle. Sperăm că vom veni aici mai des”, a precizat Ahmet Akpinar.

De asemenea, Gunes Tanay, Manager sales operations, Turkish Airlines, a precizat că întâlnirea de astăzi este foarte importantă.

“Se pare că am găsit persoanele potrivite aici. Vom avea nevoie de sprijinul dumneavoastră, autorități, agenți economici, agenții de turism și operatori economici”, a precizat directoarea companiei aeriene.

În urma evaluării comune, s-a concluzionat că este necesar a se continua acest dialog, compania aeriană Turkish Airlines urmând să decidă, alături de operatorii economici și din turism din Tulcea cu privire la posibilitățile de extindere a curselor aeriene.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*