Atenţionare de călătorie în Statele Unite ale Americii: alertă meteorologică pentru uraganul Eta

Avertizare de uragan. FOTO 12019
Avertizare de uragan. FOTO 12019

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Statele Unite ale Americii – statul Florida, că autoritățile locale au emis o alertă meteorologică pentru uraganul Eta.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să ia în considerare amânarea călătoriilor planificate în statul menționat, să urmărească anunțurile făcute de autoritățile locale şi să respecte cu strictețe recomandările şi instrucțiunile acestora. Informații actualizate cu privire la traiectoria uraganului Eta sunt disponibile pe site-ul Centrului Național de Uragane din SUA – https://www.nhc.noaa.gov/.

Cetățenii români pot apela Consulatul General al României la Miami la numerele de telefon: +1.305.763.8714 și +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de permanență al Consulatul General al României la Miami: +1-202-515-8953.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/, http://miami.mae.ro/ și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*