Comisia Europeană a actualizat lista companiilor aeriene interzise în UE

Zbor cu avionul. FOTO Gerrie Van Der Walt

Comisia Europeană a actualizat lista companiilor aeriene care fac obiectul unei interdicții sau al unor restricții de funcționare în Uniunea Europeană, valabilă începând cu 16 iunie 2018.

Comparativ cu lista precedentă a CE privind siguranța aeriană, publicată în decembrie 2017, toate companiile aeriene certificate din Indonezia au fost eliminate din listă.

Membrii ANAT sunt rugați să rețină că agenții de voiaj și operatorii de turism au obligația, în conformitate cu Regulamentul 2111/2005, să aducă lista neagră comunitară în atenția pasagerului.

În cazul în care pasagerul are un contract cu un operator de turism pentru un zbor operat în afara UE de către un operator de transport care se află pe lista neagră, pasagerul are dreptul la o re-rutare sau la rambursare.

Lista poate fi consultată aici.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*