Cod roșu de vânt în Croația

Autoritățile au emis atenționare de furtună. FOTO J. W.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croația că prognozele meteorologice pentru nord – vestul țării indică o înrăutățire a condițiilor atmosferice, însoțită de ninsori și rafale de vănt cu o viteză de până la 150 km/h, care afectează  transportul maritim.

Pentru data de 25 ianuarie 2019, regiunea orașului Rijeka, precum și golfurile Kvarner și Kvarnerić, canalul Velebit și peninsula Istra, se află sub cod roșu de vânt.

Îmbarcarea autovehiculelor cu o masă mai mare de trei tone, precum și a autobuzelor, pe ruta Brestova – Porozina, a fost interzisă de către autoritățile portuare. Pe ruta maritimă Rijeka – Cres – Mali Lošinj, vapoarele nu vor acosta în portul Martinišćica iar pe ruta Šibenik – Zlarin – Kaprije – Žrije, porturile Zlarin și Žrije sunt închise.

Începând cu data de 25 ianuarie 2019, cursa maritimă Zadar – Ist – Olib – Silba – Premuda – Mali Lošinj va fi anulată, urmând a fi reluată în cursul zilei de 27 ianuarie 2019. Se recomandă consultarea, pentru informații actualizate, a paginilor de Internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reamintește cetățenilor români că, în situații de urgență, pe teritoriul Croației, pot apela numărul european unic de urgență 112.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Croația: +38598414341.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*