Cod portocaliu de viscol în munții Făgăraș. Toate traseele montane sunt închise

Toate traseele turistice montane din zona argeșeană rămân închise din cauza viscolului și riscului de avalanșă

Pentru zona montană a județului Argeș a fost emisă o atenționare Cod Portocaliu de viscol. La munte vântul suflă cu putere ceea ce a dus la formarea plăcilor de vânt. Vizibilitatea în acest condiții este redusă sub 50 de metri. La altitudini de peste 1.800 de metri stratul de zăpadă este înghețat la suprafață.

Riscul de producere a avalanșelor este de gradul doi, acesta fiind amplificat în zonele cu plăci de vânt, care se pot rupe și aluneca la supraîncărcări.

Toate traseele din munții Făgărăș – Iezer, Păpușa, Piatra Craiului rămân închise.

Salvamont Argeș recomandă să nu plecați singuri pe munte și să fiți echipați pentru sezonul de iarnă și pentru temperaturi de scăzute. Să purtați bocanci și să aveți în dotare colțari și pioleți!

Evitați pe cât posibil traseele din zona alpină. Nu ezitați să cereți sfatul Salvamont la numărul corespunzător sintagmei 0SALVAMONT sau la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*