Circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, oprită total, până pe 29 aprilie, între orele 20.00 – 24.00

Circulația pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse, oprită total, până pe 29 aprilie, între orele 20.00 – 24.00

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Bulgaria prin punctul comun de frontieră Giurgiu-Ruse că, în conformitate cu comunicatul Agenției Infrastructura Rutieră din cadrul ministerului bulgar al Dezvoltării Regionale și Lucrărilor Publice, în perioada 26 – 29 aprilie, în intervalul orar 20.00 – 24.00, circulația pe Podul Prieteniei va fi oprită total pentru finalizarea unor lucrări urgente de reparație a plăcilor de beton din structura carosabilului. Pentru aceeași perioadă, în afara intervalului orar menționat, în zona de reparație a podului, circulația rutieră se va desfășura pe o singură bandă, fiind dirijată de semnalizări și indicatoare rutiere.

MAE recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația din zona punctului comun de frontieră Giurgiu-Ruse, iar șoferii să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară montată pe pod și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. În această perioadă, este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare.

Informații generale suplimentare pot fi accesate astfel: de pe pagina de internet a Agenției „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției „Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro/node/51904, http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteolaram.eu, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*