Charter din Craiova către Sharm El Sheikh

Autoritățile doljene au anunțat un charter între Craiova și Sharm El Sheikh. FOTO Consiliul Judetean Dolj

Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, a participat vineri, la Aeroportul Internațional Craiova (AIC), la conferința de presă în cadrul căreia a fost anunțat un nou zbor direct, în sistem charter, către o destinație de vacanță – Sharm El Sheikh, din Egipt.

„Aeroportul Internațional Craiova a ocupat un loc aparte în tot ceea ce a însemnat, de-a lungul timpului, strategia pentru dezvoltarea județului Dolj. Este o instituție a cărei ascensiune a pornit într-un moment în care prea puțini îi acordau vreo șansă. Am creat condițiile de infrastructură necesare pentru creșterea numărului de curse aeriene directe și, ca urmare, numărul pasagerilor a urcat considerabil, de la sub 120.000 în anul 2015 la peste 500.000 în 2019. Ne așteptam ca și în 2020 să înregistrăm o evoluție semnificativă, însă a urmat această pandemie și multe destinații nu au mai putut fi acoperite.

În continuare, aeroportul rămâne printre obiectivele investiționale importante ale Consiliului Județean Dolj. Dacă în anii trecuți am reușit să refacem pista de aterizare și am reabilitat și extins de 4 ori platforma de staționare a aeronavelor, printr-un demers de peste 20 de milioane de euro, acum avem în derulare 3 proiecte mari.

Unul dintre ele vizează extinderea actualelor terminale de plecări și de sosiri, printr-o investiție în valoare de peste 6 milioane de euro, finanțată din bugetul propriu. Astfel, vom construi 2 corpuri de clădire, cu o suprafață desfășurată de 2.250 de metri pătrați, și vom crește capacitatea de procesare până la 1.150.000 de pasageri pe an.

Un alt doilea demers urmărește creșterea gradului de siguranță pentru toți cei care tranzitează aeroportul, printr-o serie de lucrări și achiziții pentru care am obținut finanțare din fonduri europene de peste 15 milioane de euro. De asemenea, Consiliul Județean Dolj a alocat din fonduri proprii 500.000 de euro pentru modernizarea și extinderea parcării AIC.

Anul acesta, sperăm să finalizăm și să depunem aplicația de finanțare din fonduri europene pentru cel mai mare proiect pe care CJ l-a abordat în sectorul infrastructurii aeroportuare – construirea unui nou terminal pentru pasageri, la standarde europene, cu o capacitate de 2 milioane de călători pe an“, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj, Cosmin Vasile.

La rândul său, directorul general al AIC, Sorin Manda, a precizat:

„După aproape un an în care Aeroportul Internațional Craiova a avut de suferit din cauza restricțiilor impuse de pandemie, suntem în măsură să anunțăm că, împreună cu partenerii noștri – Agenția de Turism Mapamond și turoperatorul Cocktail Holidays, punem la dispoziția oltenilor o nouă destinație de vacanță cu plecare de aici – Sharm El Sheikh, din Egipt.“

La conferința de presă organizată vineri au mai participat Cosmin Durle, administratorul public al județului Dolj, Mircea Dumitru, membru al Consiliului de Administrație al AIC, precum și reprezentanți ai firmelor care vor opera zborul charter către Sharm El Sheikh.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*