„Cetăți, Domni și Domnițe – perioada medievală în miniatură
” – Ateliere educaționale la Suceava

Cetatea de scaun a Sucevei. FOTO Facebook/Suceava Cetate

Muzeul Bucovinei – Serviciul Cetatea de Scaun şi Biroul Educaţie, Marketing şi Comunicare, desfășoară în perioada 27- 30 martie, activităţile cuprinse în proiectul educațional ,,CETĂȚI, DOMNI ȘI DOMNIȚE – perioada medievală în miniatură”.

Pe baza informațiilor primite de la specialiștii muzeului, referitoare la istoria Cetății de Scaun şi a perioadei medievale, elevii participanți vor avea posibilitatea să realizeze machete ale Cetății de Scaun a Sucevei, să le personalizeze, să amplaseze în interiorul și în exteriorul acestora oșteni moldoveni dotați cu diferite arme specifice perioadei medievale, personaje medievale, toate componentele fiind realizate din hârtie cartonată.

De asemenea, în cadrul atelierului educațional vor fi prezentate noțiuni legate de evoluția bijuteriilor în perioada medievală, urmând ca elevii participanți să realizeze diverse bijuterii din pastă de modelat – fimo (șiraguri de mărgele, pandantive, cercei etc.) care ulterior vor fi colorate şi decorate.

Scopul atelierului educațional este familiarizarea copiilor cu noțiuni legate de perioada medievală a Cetăţii de Scaun, aspecte din perioadele de luptă dar şi din perioadele de tihnă ale acesteia.

Prin joc şi interacţiune, copiii vor afla date inedite despre arhitectura Cetății de Scaun a Sucevei, vor învăța despre ostaşii şi armele folosite în lupte în perioada medievală, vor asculta poveşti despre viaţa de zi cu zi a cetăţii.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*