Central District Lagoon City București, primul proiect din Europa Centrală și de Est tip ”green resort”, cu eficiență energetică auto-susținută prin surse independente, regenerabile

Central District Lagoon City București va fi primul resort de oraș din România

Central District Lagoon City din București va fi o dezvoltare mixtă de mari dimensiuni, având o componentă rezidențială cu 570 de apartamente, o clădire de birouri de 8.000 mp GLA, 5.700 mp de spații comerciale, precum și o componentă hotelieră, cu 250 de camere, toate construite în jurul unei lagune de 20.000 mp, implementată pe baza unei licențe exclusive Crystal Lagoons. Central District Lagoon City va fi primul proiect din Europa Centrală și de Est având eficiență energetică auto-susținută prin surse independente, regenerabile.

Dezvoltatorul Forty Management a angajat EST Hospitality Consulting pentru a gestiona procesul de afiliere internațională a componentei hoteliere din acest proiect.

„Am invitat să participe în cadrul procesului de selecție toate grupurile hoteliere mari care pot aduce valoare adăugată acestui proiect inovator. Suntem încântați de răspunsurile imediate și de feedback-urile pozitive arătate de cele 9 branduri internaționale ce au depus oferte, unele pentru prima dată pentru România. Acest proiect a generat un interes major din partea acestora, unele grupuri ofertând și două branduri, ceea ce ne demonstrează viabilitatea unui proiect atât de special precum Central District Lagoon City, primul proiect din CEE ce va aduce și componentele de leisure și lifestyle, în oraș, ca un veritabil “resort in town”, spune Mircea Drăghici, CEO EST Hospitality Consulting.

Tehnologia Crystal Lagoons, patentată în 190 de țări, este unică în lume și permite dezvoltarea unor suprafețe de mari dimensiuni, acoperite cu apă  cristalină și plaje cu nisip alb, având un cost mic de întreținere. Până în acest moment s-au dezvoltat la nivel mondial peste 600 de lagune, iar Central District Lagoon City va utiliza pentru prima dată în Estul Europei o astfel de tehnologie, care le permite locuitorilor să practice înotul și sporturile nautice, cum ar fi navigarea sau caiacul, printre altele; sau pur și simplu să se relaxeze pe plajă, fără a fi nevoie să călătorească mai departe de propria curte.

“Conform studiilor STR Global, hotelurile având acces la plajă generează un premium de 151% în venituri comparativ cu hotelurile din oraș. Existența acestui mix de hotel de oraș cu acces la plajă este unic, și prin asta se explică și interesul masiv al acestor branduri internaționale” mai adaugă Mircea Drăghici.

Forty Management este o companie de dezvoltare imobiliară premiată internațional, ce dezvoltă proiecte mixte sub brandul Central District. Compania are câteva dezvoltări rezidențiale finalizate (293 de apartamente in Central District Polona25, Central District Cuza99 și Central District 4 Elemente), alte 42 de apartamente în construcție (Central District Viitorului 134) și 680 de apartamente în planul de dezvoltare imediat (Central District Lagoon City și Central District Royal Suites).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*