Ce își doresc femeile atunci când călătoresc – studiu momondo

Clasificarea țărilor cu risc epidemiologic, în funcție de rata de incidență, se realizează în trei categorii

Astăzi, femeile din întreaga lume sunt mai încurajate să călătorească și să deschidă lumea în felul lor. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a efectuat un sondaj pentru a afla mai multe despre cum își planifică excursiile călătoarele din România, pe ce preferă să-și consume bugetul de vacanță și dacă își propun o detoxifiere digitală sau continuă să fie conectate prin intermediul social media. Momentul acestor discuții este mai mult decât prielnic, Ziua Internațională a Femeii fiind atât de aproape.

Relaxare pe plajă: 63% dintre femei își doresc acest lucru în 2020

Și în anul 2020, opțiunea cea mai votată privind destinația de vacanță este relaxarea la plajă: 63% dintre româncele participante la studiu își doresc acest lucru. Nu la fel de populare ca anul trecut, dar încă pe locul al doilea sunt călătoriile în România, iar contrar percepției generale, după multe alte opțiuni, 20% dintre femei și-ar dori o vacanță într-un centru de relaxare (Spa).

Indiferent care este destinația aleasă, 63% dintre respondenții de sex feminin au declarat că se pregătesc pentru următoarea călătorie mai ales citind știri despre locația respectivă.

Atunci când urmează să plece într-o călătorie în interes de serviciu, 81% dintre femei obișnuiesc să combine această deplasare și cu câteva zile de vacanță.

Cele mai multe femei preferă să se cazeze într-un hotel atunci când călătoresc

În ceea ce privește cazarea, majoritatea femeilor preferă să stea într-un hotel atunci când sunt departe de casă, fie pentru doar câteva zile (72%) sau pentru cel puțin o săptămână (74%). Mai puțin de jumătate aleg să închirieze o cameră sau un apartament (30%, respectiv 34%). În afara acestor cheltuieli cu cazarea (și a celor privind transportul până în locația de vacanță), cele mai multe femei (56%) cheltuie banii pe diverse cumpărături, precum hainele sau suvenirurile. O altă parte importantă din bugetul de vacanță este alocată mâncatului în oraș și activităților culturale (spectacole de teatru, vizite la muzee, etc.).

Tehnologie vs deconectare

Smartphone-ul este folosit intens în timpul unei vacanțe, mai ales pentru căutarea anumitor locații (GPS): 73% dintre participanții de sex feminin au declarat că îl folosesc în acest scop. Alte motive sunt consultarea stării vremii din locul în care se află (71%), informarea despre activități sau atracții turistice (60%), căutarea sau rezervarea unei unități de cazare (60%) și abia apoi postarea fotografiilor din vacanță pe social media (58%). În legătură cu acest ultim aspect, 41% dintre femei au declarat că au renunțat în mod deliberat la contactul cu social media în timpul vacanței, iar încă 10% dintre ele și-ar dori să facă asta. Dintre toate participantele la sondaj 2% nu folosesc social media nici în timpul unei vacanțe și nici în afara ei.

Studiul a fost realizat pe datele colectate în ianuarie 2020 printr-un sondaj online în rândul a 25.200 de persoane din 24 de țări, dintre care 1000 români cu vârste cuprinse între 18 și 65 de ani, din zone geografice diferite.

momondo.ro este un motor de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru bilete de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. momondo a primit numeroase distincții internaționale și a fost recomandat de către publicații importante, cum ar fi: New York Times, CNN, Frommer’s și The Daily Telegraph. momondo are sediul central în Copenhaga și este prezent pe 30 de piețe internaționale. Aplicațiile pentru mobil gratuite sunt disponibile pentru iPhone și Android. momondo este parte din KAYAK, companie din cadrul Booking Holdings Inc (NASDAQ: BKNG).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*