Câinele de salvare Tas von Grof Box va avea un loc special amenajat în noul sediu al Serviciului Salvamont Mureș

Ciobănescul olandez a primit un nou certificat de brevet pentru intervenții în caz de avalanșă. FOTO Salvaspeo

Președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc, și vicepreședintele instituției, Kovács Mihály Levente, au vizitat astăzi Serviciul Salvamont Salvaspeo Mureș. La întâlnire a participat și câinele Tas, cel care ajută cei 10 angajați și 34 de voluntari ai serviciului în intervenții. Ciobănescul olandez a trecut cu succes un nou examen și a primit pentru încă un an certificatul de brevet pentru intervenții în caz de avalanșă.

„Pe lângă sarcinile și intervențiile zilnice, Serviciul Salvamont Salvaspeo va face anul acesta un pas important. A fost finalizat proiectul pentru noul sediu central al Serviciului, urmând a fi realizată procedura de licitație pentru construirea acestuia”, a spus Kovács Róbert, șeful serviciului.

Péter Ferenc, președintele Consiliului Județean, a confirmat că realizarea noului sediu central este o prioritate.

„Consiliul Județean, în 2018, a alocat 80 de mii de lei pentru pregătirea studiului de fezabilitate, iar în 2019-2020 am alocat 200 de mii de lei pentru realizarea proiectului, iar anul acesta există deja un buget aprobat de 4 milioane de lei pentru organizarea licitației”, a explicat președintele Consiliului Județean Mureș, în subordinea căruia se află serviciul de salvare montană.

Salvamont Salvaspeo Mureș funcționează în prezent într-un imobil închiriată de pe strada Mihai Eminescu din Târgu Mureș. Noul sediu va fi construit aproape de centrul orașului, lângă serviciul de apel de urgență 112, cu garaje și spații de depozitare, un loc special amenajat pentru câinele de intervenții, pe lângă spațiile de birouri.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*