Cadariu: “Turismul românesc are nevoie de adevăr, nu de senzațional. Are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de știri false”

Constantin Daniel Cadariu. FOTO Ministerul Turismului

Ministrul Turismului, Constantin Daniel Cadariu, a spus că turismul românesc are nevoie de adevăr, nu de senzațional și are nevoie de onestitate, nu de bârfe sau de știri false

El propune tuturor un pact pentru următorul an.

“În săptămâna luminată, propun tuturor un pact cel puțin pentru următorul an: să fim sinceri și să facem tot ce putem pentru a ne susține țara, care este binecuvântată cu o frumusețe rar întâlnită. Să promovăm oportunitățile, dar să semnalăm și abaterile, în scopul corectării lor, să evităm generalizările și mesajele părtinitoare sau artificiale. Să fim corecți cu informațiile pe care le furnizăm, pentru că anul trecut ele au avut efect cuantificabili asupra unor destinații din țara noastră prin scăderea cu câteva procente a numărului de turiști. În mod cert, acest caz se referă, în primul rând, la litoralul românesc.

Voi mai da un exemplu: aud că românii nu vor să petreacă concediul în România. Cifrele date de INS și de BNR, însă, ne spun că înregistrăm în primele 2 luni ale anului o creștere cu 10% a numărului turiștilor români față de 2019 (considerat a fi cel mai bun an din istoria turismului național) și mai văd că balanța comercială pe zona turismului s-a diminuat cu 44% față de anul trecut și a revenit la nivelul tot din 2019, însă tranzacțiile pe teritoriul României sunt de 2.8 ori mai mari decât atunci. Este o realitate bazată pe cifre.

Sfintele sărbători de Paște reprezintă un moment bun de a sta alături de familie și de a conștientiza ce e cu adevărat important: sănătatea, cei dragi, tradițiile și credința.

Eu am încredere că și anul acesta lucrurile se vor îmbunătăți și că vom reuși să fim mai buni, împreună”, a declarat Constantin Daniel Cadariu.  

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*