Bulgaria limitează numărul punctelor de frontieră prin care se poate intra pe teritoriul țării

PTF Vama Veche. FOTO GoNext.ro

Autoritățile de frontieră bulgare au informat că cetățenii români, care vor să meargă în vacanță în țara vecină, pot pătrunde numai prin punctele de frontieră în care se află personal medical bulgar.

Autoritățile bulgare au emis noi reglementări privind condițiile de călătorie în Republica Bulgaria, aplicabile începând cu 1 septembrie 2021, ora 00.00. Astfel, România intră în zona verde, conform autorităților bulgare, iar persoanelor care sosesc din zona verde li se permite intrarea pe teritoriul Bulgariei odată cu prezentarea unui certificat COVID digital UE valid pentru vaccinare, trecere prin boală sau test efectuat sau a unui document similar care conține aceleași date ca și Certificatul digital COVID al UE.

Între categoriile speciale de persoane exceptate de la cerința prezentării de documente COVID la intrarea în Republica Bulgaria se află persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Bulgaria, în cazul în care se garantează părăsirea imediată a teritoriului acestui stat și copiii cu vârsta de până la 12 ani.

Cetățenilor români le este permisă intrarea pe teritoriul Bulgariei numai prin puncte de trecere a frontierei unde se află personal medical bulgar. Astfel, din România se poate intra pe teritoriul statului vecin, prin:

  • P.T.F. Giurgiu – Ruse, județul Giurgiu
  • P.T.F. Calafat – Vidin, județul Dolj
  • P.T.F. Bechet – Oriahovo, județul Dolj
  • P.T.F. Turnu Măgurele – P.T.F. Somovit-Nikopol, județul Teleorman
  • P.T.F. Vama Veche – Durankulak, județul Constanța.

Prin P.T.F. Ostrov – Silistra, județul Constanta, P.T.F. Zimnicea – Svishtov și P.T.F. Negru Vodă – Kardam, județul Constanța se permite intrarea persoanelor care tranzitează teritoriul Bulgariei, în cazurile în care se poate garanta părăsirea imediată a teritoriului țării.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*