Bibi Touroperator: Vânzările montane și balneare cresc cu aproape 50 la sută în primele patru luni

Vânzările montane și balneare cresc cu aproape 50 la sută în primele patru luni. FOTO: Bibi Touroperator

Numărul românilor care au ales pachete turistice la munte și în stațiuni balneare a crescut puternic în primele patru luni ale anului, demonstrând revenirea turismului românesc în perioada post-Covid-19.

Astfel, în perioada ianuarie-aprilie 2023 s-a înregistrat o creștere a rezervărilor în stațiuni montante și balneare cu aproape 50 la sută, față de perioada similară a anului trecut. Datele sunt oferite de Bibi Touroperator, unul dintre cei mai importanți touroperatori specializați exclusiv pe oferte turistice în România.

Tariful mediu al unui sejur montan contractat în primele patru luni ale anului a fost de 535 de lei, în creștere cu 28 la sută în comparație cu prețul mediu al unui sejur rezervat în primele patru luni ale anului trecut. Durata media a unui sejur în destinațiile montante a rămas aceeași, de trei zile. Topul destinațiilor montane este condus de Sinaia, Poiana Brașov și Predeal.

În ce privește segmentul balneo, prețul mediu al unui sejur rezervat în ianuarie – aprilie a fost de 1.050 de lei, în creștere cu 16 la sută față prețul mediu în ianuarie – aprilie 2022. Durata medie a unui sejur a rămas neschimbată, de patru nopți. Top trei destinații balneo sunt în acest an Băile Felix, Călimănești Căciulata și Băile Herculane.

„Turismul în stațiuni montane și balneo din România a crescut puternic în primele patru luni ale lui 2023 față de aceeaşi perioadă a anului trecut. Odată cu depășirea pandemiei, fie că vorbim de practicarea sporturilor de iarnă sau de activități de relaxare și tratament, românii regăsesc în număr din ce în ce mai mare oportunitățile și ofertele pe care chiar țara noastră le pune la dispoziție, ceea ce este desigur îmbucurător”, a declarat Adrian Voican, președinte Bibi Group4Travel.

Hotelierii de la munte și balneo îi așteaptă de altfel pe români cu pachete speciale și în perioada minivacanței de 1 iunie și Rusalii. Pe Valea Prahovei mai sunt disponibile oferte cuprinse între 600 de lei/ persoană pentru un sejur de trei nopți la un hotel de trei stele, cu mic dejun inclus, și 1.600 de lei/ persoană, tot pentru un sejur de trei nopți, la un hotel de cinci stele, cu mic dejun și acces la zona spa. În Băile Felix, un sejur de trei nopți, în aceeași perioadă, la un hotel de trei stele, costă 550 de lei/ persoană, cu mic dejun și acces la piscină, iar la un hotel de cinci stele ajunge la 3.100 de lei/ persoană, sejur de patru nopți, cu demipensiune, prânz festiv, programe de divertisment și acces la zona spa.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*