Avertizare de călătorie pentru Republica Peru unde este decretată stare de urgență sanitară privind epidemia virusului febrei Dengue

Imagine din Peru. FOTO Amanda Kerr

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Peru că, în urma apariției unui focar de epidemie cu virusul febrei Dengue în regiunile din nord-estul și estul țării, guvernul peruan a declarat la data de 9 februarie 2020 stare de urgență sanitară pentru o perioadă de 90 de zile în departamentele Loreto, Madre de Dios și San Martín. Ministerul Sănătății din Republica Peru a confirmat existența a peste 2.628 de cazuri în cele trei departamente menționate.

Astfel, se recomandă evitarea deplasărilor în aceste regiuni, precum și vaccinarea în cazul tranzitării acestor zone. Pentru informații cu privire la caracteristicile virusului febrei Dengue, simptomele și măsurile preventive pentru evitarea contaminării, cetățenii români pot accesa pagina de internet a Institutului peruan de sănătate publică https://dengue.ins.gob.pe/. Printre principalele măsuri de prevenție se numără folosirea apei îmbuteliate, igiena corporală și spălarea frecventă a mâinilor într-un ciclu de cel puțin 20 de secunde.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României în Republica Peru: +5114409396, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii unui Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență al Ambasadei României în Republica Peru: +51989483013.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet http://lima.mae.ro, www.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care le oferă informații şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îți poate salva viața!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*