Avertizare de călătorie pentru Republica Coreea din cauza Taifunului Lingling

Autoritățile au emis atenționare de furtună. FOTO J. W.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Coreea, că autoritățile sud-coreene au estimat că Taifunul Lingling va trece peste nord-estul Peninsulei Coreene începând cu ziua de 7 septembrie și va provoca daune serioase din cauza ploilor abundente și a intensificărilor de vânt, la rafale, care va atinge o viteză de până la 140 km/h.

Se recomandă să se manifeste atenție sporită în zonele afectate, să fie respectate sfaturile autorităților locale și să se urmărească îndeaproape informațiile distribuite de autoritățile sud-coreene competente. De asemenea, un număr ridicat de curse aeriene au fost anulate sau au întârzieri foarte mari, fiind necesară consultarea în permanență a informațiilor de zbor oferite de companiile aeriene sau aeroporturile din Republica Coreea.

Aceste evenimente meteo extreme au loc, de regulă, în perioada iunie – noiembrie. Este necesară monitorizarea evoluției fenomenelor generate de taifun și aplicarea instrucțiunilor autorităților locale.

Prin apelarea în Republica Coreea a numărului de telefon “131”, se pot obține în limba engleză prognoze meteo exacte.

Pentru cele mai recente prognoze, se recomandă monitorizarea reportajelor mass-media locale și a site-ului Serviciului Meteorologic Coreean.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Seoul: 0082.2.797.4924, 0082.2.790.3718 şi 0082.2.797.6438, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență au la dispoziție și telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Coreea : 0082.10.8939.4924.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://seoul.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații utile și sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa!”.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*