Aventura “Transilvania Train” – o călătorie de 5 zile, peste 20 de fortificații vizitate, 12 workshop-uri tradiționale, 600 km pe calea ferată

Un traseu inedit - Transilvania Train

Transilvania Train este o experiență turistică ce are loc o singură data pe an, o aventură de legendă prin inima Transilvaniei.

În călătoria de 5 zile se vor explora tradițiile, valorile și cultura Transilvaniei, se vor degusta preparate din gastronomia tradițională săsească și se va participa la spectacole și concerte memorabile, organizate în locații speciale, cum ar fi bisericile fortificate sau centrul orașelor medievale.

Transilvania Train 2018 oferă un pachet turistic complet și complex ce implică participanții în experiențe tradiționale și culturale, fiecare dintre cele 5 zile având propria sa temă.

Ziua 1 – 22 august – meet & greet day

“Este momentul să ne cunoaștem, să ne introducem ușor în ținutul Transilvănean. Ne adunăm cu toții la ora 18.00 în Brașov, pentru un cocktail party de bun venit în Transilvania. La un pahar de licoare românească și gustări din Transilvania, începem relaxați povestea Transilvania Train 2018. Cazare Brașov Hotel 4 Stele”

Ziua 2 – Zona Haferland

Dimineața din Gara Brasov, în sunetul fanfarei, ne vom îmbarca în primul tren turistic din România – Transilvania Train.

Timp de trei ore ne vom împrieteni în compania unor vinuri premium românești și brânzeturi, descoperind primele povești ale Transilvaniei. De la defileul și vulcanul de la Racoș până la așezarea secuilor.

La ora amiezii debarcăm în gara din Mureni.

Intrăm în Țării ovăzului, Haferland. Pe parcursul acestei zile vom descoperi poveștile bisericilor fortificate din Saschiz, Viscri și Criț, povești completate de istoria locurilor și a minorităților ce au îmbogățit acest ținut.

Masă de prânz în Haferland

Continuăm explorarea Haferlandului, ne bucurăm cu localnicii și ne minunăm de povestea lor.

Părăsim Haferland și ieșim din mirajul ei și ne îndreptăm către Shighișoara.

La Sighișoara ne așteptă un tur al Cetății cum nu s-a mai văzut și o cină cu bucate alese.

Ziua 3 – povestea castelor și meșteșugurilor tradiționale

La ora 09.00, după micul dejun ne îndreptăm către gara din Sighișoara unde Transilvania Train ne așteaptă pentru a explora o nouă destinație din Siebenburgen: Mediașul și împrejurimile.

Din nou, la bordul trenului ne vom lăsa pradă poveștilor și peisajelor din Transilvania.

Debarcăm în gara Mediaș si, în grupuri mici, ne vom îndrepta către zonele unde vom avea primele experiențe culturale ale zonei –ateliere. Pe parcursul întregi zile vom experimenta tradițiile culturii transilvănene. De la țiglărie până la țesătorie.

Fără să ieșim din peisajul și starea generată de atelierele meșteșugărești vom lua masa de prânz. Încă o ocazie de a savura preparatele din inima Transilvaniei.

Continuăm ziua meșterind alături de localnici, calfe sau artiști populari, pasionați ai frumosului ce ne vor împărtăși secretele păstrate de generații.

Către finalul după amiezii ne vom îmbarca în tren și vom pleca spre Alba Iulia, unde vom fi întâmpinați ca niște oaspeți de seamă.

După acest moment memorabil ne vom îndrepta spre cină și formalitățile de cazare la Hotel 4 stele

Ziua 4 – bucătăria tradițională transilvăneană

Începem ziua cu un tur al Cetății Alba Carolina, însoțiți de pasionații ghizi ai orașului istoric vom rememora o partea importantă din istoria României.

Transilvania Train ne așteaptă nerăbdător pe peronul gării din Alba Iulia să ne poarte către următoarea destinație: Mullbach-ul medieval sau Sebeșul de azi.

Aici vom asista la un eveniment special: biserica evanghelică din Sebeș își va deschide porțile, iar orga din 1893 ne va oferi un concert unic de muzică clasică și corală?.

Continuăm seria evenimentelor memorabile: O experiență gastronomică unică în care toți  vom fi implicați  – împreună vom găti și vom descoperi rețete de bucate transilvănene.

La masa de prânz ne vom bucura de gustul bucatelor gătite de noi.

După-amiază ne vom urca în tren și, timp de trei ore, vom admira peisajele Mărginimii Sibiului și ne vom delecta cu poveștile din vremurile când puternicele fortificații ale Sibiului țineau piept atacurilor turcilor.

Seara ajungem la Sibiu, cazare la Hotelul 4 Stele. După o scurtă pauză de relaxare, vă invităm la petrecere. Este ultima seară împreună și merită să o cinstim cum se cuvine!

Ziua 5 – Sibiu și Țara Făgărașului

După micul dejun ne vom bucura de străduțele și piețele Sibiului, urmând ca începând cu ora 11.00 să participăm la un eveniment special – Viori și violine ne vor încânta auzul cu arii din mari opere ale muzicii clasice și cu refrenuri contemporane.

După acest moment de bucurie, vom pleca către gară ne vom urca în tren și ne vom îndrepta către cetatea Făgărașului.

La ora 13.30, în interiorul cetății vom avea și masa de prânz.

Ultima etapă a călătoriei noastre, de la Făgăraș la Brașov va fi un minunat prilej de a schimba adrese, impresii de călătorie, adrese de e-mail sau profiluri de facebook.

În jurul orei 17.00, după cinci zile de experiențe memorabile, vom ajunge în punctul final al călătoriei noastre: Gara Brașov.

În această aventură, trenul ocupă un loc central, făcând legătura între locațiile vizitate și, în același timp servind ca un loc în care participanții și echipa organizatoare se pot cunoaște și pot lega noi prietenii, degustând vinuri locale selecte și delectându-se cu legendele și poveștile locurilor vizitate. Prețurile încep de la 900 euro/persoană, dar organizatorii oferă și pachete pentru doi adulți și un copil la 1560 Euro.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*