Autoritățile turce au revizuit condițiile de intrare în țară, de la 1 iunie, în contextul pandemiei de COVID-19

Turcia, una dintre destinațiile preferate de români. FOTO Shutterstock

Ministerul Afacerilor Externe precizează că autoritățile turce au revizuit condițiile de intrare în țară, în contextul pandemiei de COVID-19. Noile măsuri au intrat în vigoare la data de 1 iunie.

Astfel, potrivit noilor măsuri, accesul pe cale rutieră, aeriană și maritimă pe teritoriul Republicii Turcia este permis persoanelor care sosesc din România și care prezintă unul dintre următoarele documente:

  1. rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, sau al unui test rapid antigen efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii în Republica Turcia;
  2. un document emis de autoritățile statelor de domiciliu care atestă faptul că persoanele care sosesc în Republica Turcia au fost vaccinate împotriva COVID-19 și că au trecut 14 zile de la efectuarea vaccinului (schema completă a vaccinării);
  3. un document oficial care atestă că persoanele în cauză au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele șase luni.

MAE informează că, potrivit informațiilor comunicate de autoritățile turce, persoanele care sosesc în acest stat pot fi supuse, în mod aleatoriu, unei testări moleculare tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuată de reprezentanți ai Ministerului Sănătății din Republica Turcia.

Toate celelalte măsuri adoptate de autoritățile turce rămân în vigoare și pot fi consultate la pagina de internet: http://www.mae.ro/node/51937.

Ministerul Afacerilor Externe amintește că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Ankara: +90.312.447.79.40 și ale Consulatului General al României la Istanbul: +90 212 3583541, +90 212 3580516, +90 212 3583537 și Consulatului General al României la Izmir: +90 232 4650579, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României în Republica Turcia (+90.532.318.17.26), Consulatului General al României la Istanbul (+90 533 5420695) și Consulatului General al României la Izmir (+90 530 4150077).

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet: http://ankara.mae.ro, http://istanbul.mae.ro, http://izmir.mae.ro și www.mae.ro și informarea temeinică anterior deplasărilor în străinătate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*