Au început lucrările de întreținere pe drumul județean de mare interes turistic 103J Vlădeasa din județul Cluj

Au început lucrările de întreținere pe drumul județean de mare interes turistic 103J Vlădeasa

Consiliul Județean Cluj a demarat lucrări de întreținere pe drumul județean 103J, unul dintre drumurile clujene de mare interes turistic, respectiv tronsonul situat între joncțiunea cu drumul județean 103H și Cabana Vlădeasa.

„Dincolo de intenția fermă pe care am reiterat-o, de a ne implica în dezvoltarea domeniului schiabil Vlădeasa, întreținerea acestui drum județean este importantă din punct de vedere al interesului turistic pe care îl prezintă traseele montane din zonă, respectiv cele spre Cabana Vlădeasa, Vârful Vlădeasa sau spre complexul calcaros Pietrele Albe, situat în arealul localității Răchițele, și multe altele”, a precizat președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Lucrările vizează un sector de drum în lungime de 10 kilometri, cuprins între km 10+200 și km 20+200. Acestea constau în curățarea platformei drumului, reprofilarea drumului cu cilindrare, refacerea terasamentelor deteriorate, tratarea burdușirilor și a tasărilor, aducerea la profil a acostamentelor, realizarea șanțurilor în zonele stâncoase, tăierea vegetației și defrișarea de arbori din vecinătatea platformei drumului, reprofilarea drumurilor laterale, asigurarea scurgerii apelor pluviale, desfundarea, înlocuirea sau prelungirea de podețe, refacerea timpanelor podețelor și a camerelor de cădere și așternerea unui strat de piatră spartă cu cilindrare.

În această fază, au fost deja executate toate lucrările pregătitoare în vederea așternerii stratului de piatră.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*