Atenționare de vreme rea pentru Spania. Zborurile de la Valencia și Alicante ar putea avea întârzieri

Aeronavă Air France. FOTO skeeze
Aeronavă Air France. FOTO skeeze

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Regatul Spaniei, Comunitatea Valenciană, că Agenţia Meteorologică de Stat – AEMET, a emis o avertizare de tip coduri portocaliu şi roșu, cu un grad mare de probabilitate (40 – 70%) pentru fenomene meteorologice deosebit de severe, cu potenţial extrem de periculozitate în perioada de luni, 19 noiembrie 2018 şi cel puţin până marţi, 20 noiembrie 2018, orele 23.59, în jumătatea de sud a provinciei Valencia şi jumătatea de nord a provinciei Alicante.

Fenomenele meteorologice se caracterizează prin căderi persistente de precipitații şi furtuni, cu intensificări locale ale vântului. Astfel, se prognozează precipitaţii abundente, care pot acumula în sol umiditate de 180 mm pe o perioadă de 12 ore, izolat putându-se ajunge până la 50 mm/oră. Precipitaţiile pot fi însoţite de grindină, descărcări electrice, iar la altitudini mai mari de 1.500 m chiar ninsori, cu depunere de strat de zăpadă.

Se estimează că zborurile operate pe aeroporturile internaționale de la Valencia şi Alicante să aibă întârzieri faţă de orarul normal de decolare / aterizare, sau chiar să fie anulate.

De asemenea, circulația rutieră va fi îngreunată pe autostrăzile A7 Valencia-Alcoy-Alicante, AP7 Valencia-Calpe-Alicante, A31 Alicante-Albacete, A35 Valencia-Albacete și A3 Valencia-Madrid din cauza fenomenelor meteo extreme, mai ales în zonele montane. Se recomandă o atitudine de maximă precauţie pentru circulaţia pe drumurile naţionale şi regionale din zona de câmpie, în lungul coastei din sudul provinciei Valencia, situată sub nivelul mării, unde pot avea loc inundaţii şi viituri instantanee, inclusiv cu antrenare de aluviuni cu noroi şi fragmente de rocă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*