Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Ungaria. Vor fi restricții de circulație pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t)

Restricții de trafic pe teritoriul Ungariei. FOTO Poliția de Frontieră

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Ungaria că Ministerul Construcțiilor și Transportului din această țară va impune interdicția de deplasare pentru camioanele de mare tonaj (peste 7,5t), în data de 1 mai 2024, în intervalul orar 06:00 – 22:00, ora locală.

Transporturile umanitare, de animale vii, bunuri perisabile, combustibili și alte bunuri de primă necesitate nu vor avea obligația de a se supune acestor restricții.

Mai multe informații referitoare la restricțiile de circulație pentru camioanele de mare tonaj pot fi consultate la adresa https://www.utinform.hu/en/static/kamionstop.

MAE reamintește cetățenilor români care se află în Ungaria că pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale misiunii diplomatice a României la Budapesta: +3613847689, Consulatului General al României la Szeged: +3662424431 și Consulatului General al României la Gyula: +3666464579, +3666477147, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center-ului, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numerele de telefon de urgență  ale Ambasadei României în Ungaria +36305356912, Consulatului General al României la Szeged +36306777980 și Consulatului General al României la Gyula +36306357181.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*