Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Finlanda. Este grevă în mai multe sectoare ale economiei

Vedere din Finlanda

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Finlanda că, în perioada 1-2 februarie 2024, va avea loc o grevă în mai multe sectoare ale economiei, ce va avea ca urmări, printre altele, perturbări în domeniul transporturilor aeriene și ale celor în comun: tramvaie, trenuri de metrou și cele din rețeaua feroviară de suprafață, precum și majoritatea rutelor de autobuz – urban și interurban.

Compania națională Finnair va anula aproximativ 550 de zboruri.

La greve participă și membri ai Sindicatului pentru sectorul public și al bunăstării, care lucrează pentru Finavia sau Airpro, angajați responsabili cu întreținerea proprietăților, curățenia și securitatea aeroporturilor, precum și Uniunea Piloților de Linie Aeriană, care îi reprezintă pe piloții Finnair.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Helsinki: +35892413624, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și telefonul permanență al misiunii diplomatice a României în Finlanda: +358 50 553 35 86.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*