Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria. Sunt perioade prelungite de așteptare la terminalele de marfă din toate punctele de frontieră bulgare

Steagul Bulgariei. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează transportatorii români de mărfuri care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria asupra timpilor de așteptare prelungiți la frontierele româno-bulgare.

Autoritățile bulgare de resort efectuează controale vamale întărite la terminalele de mărfuri, pe ambele sensuri, la toate punctele vamale și punctele de frontieră bulgare, precum și pe întregul teritoriu al R. Bulgaria. În acest sens, sunt folosite toate metodele de control vamal – control fizic, scanare cu sisteme cu raze X și control al documentelor de însoțire a mărfurilor.

Se recomandă ca transportatorii români să respecte în mod strict indicațiile/semnalele organelor de control vamal aflate la fața locului și să își aleagă cu atenție itinerariul rutier corespunzător în momentul achiziționării taxelor de drum – TOLL.

În acest context, este reiterată importanța informării corecte a șoferilor români, achiziționării din timp a vinietelor electronice și achitării conforme a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare și cu timpii considerabil măriți de așteptare la controlul vamal.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel: cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției “Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situația zborurilor pe aeroportul din Sofia – www.sofia-airport.eu; cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg; cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției “Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*