Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria. Sunt anunțate restricții de circulație din cauza unor proteste

Atenționare de călătorie în Bulgaria. FOTO Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că, începând cu data de 29 septembrie 2023, minerii și lucrătorii din sectorul energetic organizează proteste, la nivel național.

Va fi blocată circulația rutieră pe drumurile republicane (naționale sau europene), după cum urmează:

Sofia – Pernik, prin blocarea intersecției tip sens giratoriu Daskalovo, pe sensul de mers către Pernik;

Ruse – Svilengrad, prin blocarea pasului Republica, în special în zona Gurkovo;

Sofia – Burgas, prin blocarea ieșirii din Stara Zagora către intrarea pe autostrada Trakia și Stara Zagora – Haskovo.

Traficul greu este oprit la trecerea prin Pasul Republica, fiind formate deja coloane de autocamioane, în așteptare, sub monitorizarea autorităților bulgare competente (înainte de Veliko Târnovo și, respectiv, de Stara Zagora).

Se recomandă cetățenilor români să urmărească situația din zonele respective, iar șoferilor să respecte cu strictețe semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. În perioada desfășurării activităților de protest este posibil ca, pentru intervale de timp de peste 2 ore, și alte categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere.

Se recomandă turiștilor români să se asigure că dețin suficiente resurse de combustibil, apă și alimente și că mențin în stare de funcționare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor românești de transport internațional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare prin luarea în considerare a posibilității înregistrării unor timpi măriți de așteptare la trecerea frontierei bulgare și prin asigurarea resurselor necesare de apă și alimente pentru persoanele transportate.

În acest context, este subliniată importanța informării corecte a șoferilor români, achiziționarea din timp a vinietelor electronice și achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din R. Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel:

cu privire la starea actuală a drumurilor – pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon +35970013020, accesibil în regim non-stop; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL – pe site-ul www.bgtoll.bg;

cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare – pe site-ul www.mvr.bg; cu privire la situația zborurilor pe aeroportul din Sofia – www.sofia-airport.eu;

cu privire la starea vremii – pe site-ul www.weather.bg;

cu privire la regimul vamal, la intrarea în Bulgaria dinspre Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției „Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*