Atenționare de călătorie pentru românii care merg în Bulgaria. Au fost emise coduri portocaliu și galben de ninsoare și se înregistrează restricții de circulație

Steagul Bulgariei. FOTO Pixabay.com

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Bulgaria că în conformitate cu datele transmise de Institutul Național de Meteorologie și Hidrologie bulgar, pentru zilele de 15 și 16 decembrie 2023, au fost emise coduri de atenționare meteorologică pentru vreme severă. Potrivit acestora, întregul teritoriu al țării va fi afectat de precipitații abundente sub formă de ploaie și ninsoare, însoțite de vânt, astfel:

– cod portocaliu pentru regiunile Montana, Vrața, Sofia-regiune, Loveci, Gabrovo, Veliko Târnovo, Stara Zagora, Plovdiv, Kjustendil, Pernik, Blagoevgrad, Pazardjik, Smolyan și Kârdjali, unde stratul de zăpadă va atinge la 30 cm, iar prezența viscolului va duce la formarea de troiene de zăpadă și apariția poleiului;

– cod galben pentru regiunile Vidin, Sofia-capitală, Pleven, Târgoviște, Ruse, Razgrad, Haskovo, Sliven, Yambol, Șumen, Burgas, Varna, Dobrici și Silistra, unde stratul de zăpadă va atinge la 10 cm și vor fi condiții de formare a ceței dense și de apariție a poleiului.

MAE le recomandă cetățenilor români să urmărească cu atenție situația zborurilor de pe aeroporturile bulgare și  prognoza meteorologică. Șoferilor li se recomandă să conducă preventiv, cu viteză adecvată și să aibă autovehiculele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă. De asemenea, li se recomandă să respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnalele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca prin decizia autorităților bulgare competente, unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere și cursele aeriene să fie perturbate față de orarul de zbor.

Informații suplimentare pot fi accesate astfel:

– cu privire la starea actuală a drumurilor: pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina de Internet a Agenției „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și la numărul de telefon 070013020, accesibil în regim non-stop;

– cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL: pe site-ul www.bgtoll.bg;

– cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare: pe site-ul www.mvr.bg;

– cu privire la situația zborurilor pe aeroportul din Sofia: www.sofia-airport.eu;

– cu privire la starea vremii: pe site-ul www.weather.bg;

– cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției „Vămi” din R. Bulgaria: www.customs.bg.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*