Atenționare de călătorie în Slovenia: Cod roșu de ploi torențiale

Ljubljana, Slovenia. FOTO: Cătălin Legănel

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Republica Slovenia că Institutul local de hidrologie şi meteorologie a emis un cod roșu de ploi torențiale și inundații, în special în nord-estul și sud-estul țării, pentru perioada 17 – 18 mai.

Inundațiile pot provoca daune în regiunea Pohorje din estul țării și în apropiere de orașul Maribor, unde există posibilitatea apariției alunecărilor de teren.

De asemenea, din cauza intensificării vântului, în vestul țării și pe coastă, portul Koper și terminalul de containere sunt închise, iar o porțiune de autostradă, între Kastelec și Kozina, în sud-estul țării, este de asemenea închisă.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români să se informeze asupra condițiilor de circulație și să acceseze site-ul Institutului sloven de hidro-meteorologie (http://www.arso.gov.si/), pentru a obține informații actualizate în timp real.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ljubljana: +38615057335, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României la Ljubljana: +38640980068.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://ljubljana.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*