Atelier „Din Secretele maeștrilor” la Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei organizează în perioada 16 – 20 august, în cadrul atelierelor de artă „Din secretele maeștrilor – lumină și culoare”, proiectul George Löwendal, scenograf – creator de costume, marionete și decoruri.

Prin atelierul de confecționat marionete după modelul marelui artist, se dorește valorificarea și promovarea creației lui George Löwendal – pictor, scenograf, grafician, pedagog și maestru al primelor generații de artiști plastici din România postbelică, remarcabil om de teatru. Informațiile și imaginile prezentate în cadrul atelierului ce ilustrează viața și creația scenografului George Löwendal au fost puse la dispoziție de Fundația Löwendal.

Activitățile atelierului se vor desfășura la Muzeul de Istorie, în spațiul Realitate Virtuală, de luni până vineri, între orele 09.00 – 12.00 și 13.00 – 16.00, în două grupe de câte 10 copii. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta între 6 și 14 ani, care doresc să învețe să realizeze marionete tridimensionale și costume pentru personaje din povești și povestiri cunoscute.

Muzeul Național al Bucovinei asigură materialele, ustensilele precum și un lector de specialitate cu experiență în realizarea de marionete pentru teatru de păpuși.

Activitatea atelierelor se va finaliza cu expunerea celor mai reușite încercări ale tinerilor artiști și premierea celor mai bune lucrări.

REGULAMENT

  • Se pot înscrie maxim 10 participanți/grupă, ocuparea locurilor se va face în ordinea înscrierii, în limita locurilor disponibile. Participanții pot alege unul dintre programe09.00 – 12.00 sau 13.00 – 16.00. Înscrierea se poate face telefonic, la numărul de telefon 0230/216439, interior 133 sau la sediul Muzeului de Istorie (Str. Ștefan cel Mare 33).
  • Se va completa formularul și achita taxa de participare în valoare de 30 lei la casieria muzeului (se poate achita în prima zi de atelier). Data limită de înscriere: 13 august.
  • Copiii vor veni și vor pleca către și de la muzeu doar însoțiți de părinți/tutori/aparținători.
  • Este obligatorie purtarea măștii de protecție de către participanți.
  • Copiii vor veni cu 5 minute mai devreme. Conform reglementărilor în vigoare, suntem obligați să vă luăm temperatura la intrare, iar dacă aceasta depășește 37,3 grade, nu vă putem permite accesul.
  • Fiecare copil va avea măsuța sa proprie și va dispune de materiale proprii.
  • Pe perioada activităților copiii vor respecta regulile de distanțare și cele sanitare în vigoare, precum și acest regulament.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*