Centrul Salvamont din zona stațiunii Padina – Peștera va fi reabilitat și extins

Pași importanți în vederea dezvoltării stațiunii Padina - Peștera. FOTO Consiliului Județean Dâmbovița
Pași importanți în vederea dezvoltării stațiunii Padina - Peștera. FOTO Consiliului Județean Dâmbovița

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, contractul de lucrări privind proiectarea și execuția „Centrului Salvamont, zona Peștera, comuna Moroeni”. Proiectul are valoarea de 5.879.770 lei, fără TVA.

„Este prioritară reabilitarea și extinderea actualului Centru Salvamont, ce cuprinde spații adecvate pentru desfășurarea corespunzătoare a activităților, dar și dotările minime pentru intervențiile echipajelor specializate. Misiunea salvatorilor montani și salvatorilor subterani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este de a salva – utilizând tehnici speciale – persoanele accidentate aflate în zone greu accesibile, de a căuta și recupera persoanele rătăcite sau dispărute, precum și de a preveni accidentele montane și subterane”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița.

Pentru îmbunătățirea condițiilor igienico – sanitare și respectarea cerințelor de mediu din zona Salvamont, în anul 2019 a fost pusă în funcțiune o stație pentru epurarea apei menajere uzate, în conformitate cu normele și standardele în vigoare, aceasta fiind în prezent în perioada de garanție.

Tot în luna mai, a fost semnat și contractul de lucrări pentru realizarea „Centrului Multifuncțional pentru Servicii de Urgență și Jandarmerie Montană, zona Peștera, Comuna Moroeni”, în valoare de 7.207.873,82 lei (fără TVA).

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*