Centrul Salvamont din zona stațiunii Padina – Peștera va fi reabilitat și extins

Pași importanți în vederea dezvoltării stațiunii Padina - Peștera. FOTO Consiliului Județean Dâmbovița
Pași importanți în vederea dezvoltării stațiunii Padina - Peștera. FOTO Consiliului Județean Dâmbovița

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a semnat, la sfârșitul săptămânii trecute, contractul de lucrări privind proiectarea și execuția „Centrului Salvamont, zona Peștera, comuna Moroeni”. Proiectul are valoarea de 5.879.770 lei, fără TVA.

„Este prioritară reabilitarea și extinderea actualului Centru Salvamont, ce cuprinde spații adecvate pentru desfășurarea corespunzătoare a activităților, dar și dotările minime pentru intervențiile echipajelor specializate. Misiunea salvatorilor montani și salvatorilor subterani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Salvaspeo Dâmbovița este de a salva – utilizând tehnici speciale – persoanele accidentate aflate în zone greu accesibile, de a căuta și recupera persoanele rătăcite sau dispărute, precum și de a preveni accidentele montane și subterane”, au transmis reprezentanții Consiliului Județean Dâmbovița.

Pentru îmbunătățirea condițiilor igienico – sanitare și respectarea cerințelor de mediu din zona Salvamont, în anul 2019 a fost pusă în funcțiune o stație pentru epurarea apei menajere uzate, în conformitate cu normele și standardele în vigoare, aceasta fiind în prezent în perioada de garanție.

Tot în luna mai, a fost semnat și contractul de lucrări pentru realizarea „Centrului Multifuncțional pentru Servicii de Urgență și Jandarmerie Montană, zona Peștera, Comuna Moroeni”, în valoare de 7.207.873,82 lei (fără TVA).

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*