„Arma medievală și rolul ei. Inițiere în tirul cu arcul”, o activitate inițiată de Muzeul Național al Bucovinei

Muzeul Bucovinei

Muzeul Național al Bucovinei organizează în perioada 15 – 26 august, activitatea cultural – educativă Arma medievală și rolul ei. Inițiere în tirul cu arcul.

În cadrul atelierului istorico-didactic se vor desfășura activități teoretice și practice privitoare la arsenalul militar din Evul Mediu, participanții vor confecționa replici ale unor arme albe și armuri medievale (spade, săgeți, arcuri, coifuri, cămașă cu zale, sulițe) răspunzând astfel nevoilor de cunoaștere prin descoperire, o modalitate de relaționare între muzeu și public. Participanții la atelier, funcție de vârstă, au ocazia să exerseze tehnici de tras cu arcul sub îndrumarea unui specialist.

La atelier pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 10 -16 ani. Activitățile se desfășoară de luni până vineri, iar taxa de participare este de 30 lei/ săptămână.

Atelierul este structurat pe două perioade 15 august – 19 august 2022 și 22 august – 26 august . Relații suplimentare se pot obține la Serviciul Cetatea de Scaun, Casa Custodelui, tel. 0784/275644.

Printre cele mai competitive arme din perioada Evului Mediu amintim arbaleta, catapulta, buzduganul, tunul sau arme ușoare de corp precum, sabia, arcul, pumnalul, sulița ș.a., iar armura integrală sau părți din suprafața protejată a corpului luptătorului era compusă din cămașă cu zale, coiful, cotiere, scut, apărători de brațe și genunchiere folosite ca mijloace de apărare. Mânuirea armelor albe presupunea o bună condiție fizică, un antrenament intens și desigur precizie și curaj.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*