Aplicația Visit Harghita a împlinit un an de la lansare

Visit Harghita, o aplicație pentru turiști

Exact cu un an în urmă, pe data de 12 decembrie a fost lansat site-ul și aplicația pentru telefonul mobil Visit Harghita a căror menire este de a prezenta atracțiile turistice, evenimentele și programele organizate în județul Harghita. 

Prima aplicație destinată telefonului mobil și site-ul grupează într-un singur loc ofertele turistice județene – acesta este punctul forte al Visit Harghita. De ce a fost nevoie de o aplicație pentru telefonul mobil?

„Înainte de a vizita un anume loc, cel mai des accesăm de pe calculator, pagina web pentru a ne informa. Însă dacă ne aflăm la fața locului atunci alegem să căutăm loc de cazare, restaurat sau atracții turistice, prin intermediul aplicației telefonice”, a explicat vicepreședintele CJ Harghita, Bíró Barna Botond.

Aplicația Visit Harghita este unică, din mai multe puncte de vedere.

„Este unică pentru că întreaga ofertă turistică din județ poate fi consultată aici. Unică, deoarece este singura aplicație din țară care poate fi accesată în trei limbi și care dispune și de un ghid vocal care oferă informații despre anumitele locații, personalități, valori culturale, istorie. Dacă aceste aspecte sunt deja foarte cunoscute în orașele mari, în regiunea noastră acestea sunt noutăți. În procesul de realizare a aplicației și paginii web au fost consultate numeroase aplicații de acest tip din țară și din Europa de Vest. Pagina de start este împărțită în patru categorii care cuprind informațiile cele importante din punct de vedere al turiștilor: unde să doarmă, oferta gastronomică, care sunt acele atracții turistice, locații pe care vizitându-le turiștii vor dori să revină aici, în județul Harghita. „A fost evident faptul că din punct de vedere al ofertei turistice stăm foarte bine, în afară de mare avem de toate! Această diversitate și bogăție poate reprezenta și un impediment, deoarece este știut faptul că în dorința de a arăta tot, există posibilitatea de a minimaliza aceste valori, de a nu le scoate în evidență. Acesta este unul dintre motivele pentru care a fost introdus punctul Comorile noastre care prezintă toate acele atracții turistice harghitene unice la nivel național, european sau internațional. Suntem mândrii de acestea deoarece mulțumită lor suntem o destinație turistică unică. Oferta noastră turistică nu trebuie să fie una care se compară cu cea din Elveția, sau care practică un alt tip de turism, ci trebuie să promovăm acele aspecte care sunt atractive turiștilor care aleg să vină în județul Harghita” , a explicat vicepreședintele consiliului județean.

După cum a reieșit din sondaje, în anul care a trecut cel mai accesat punct al aplicației a fost chiar cel am Comorilor, astfel aici sunt actualizate continuu informațiile. O atenție sporită se va oferi în continuare pentru ca aplicația, respectiv meniurile restaurantelor să cuprinsă produse tradiționale, specifice gastronomiei locale. „Suntem mândrii de rețetele părinților, bunicilor noștri, iar cei care ne vizitează sunt interesanți să simtă acele gusturi mulțumită cărora suntem ceea ce suntem, secui. De cele mai multe ori nu realizăm că această diversitate care ne reprezintă, este într-adevăr o valoare, o bogăție” – a evidențiat vicepreședintele consiliului județean, adăugând că se dorește ca pe viitor să fie atrași în județul Harghita formatori de opinie, blogeri care prin intermediul canalelor media pot prezenta experiențele pe care le-au trăit aici.

După cum a reieșit, aplicația Visit Harghita a fost descărcată în anul care a trecut de persoane din București, ceea ce demonstrează clar faptul că regiunea noastră este atractivă nu numai pentru locuitorii din Ungaria, ci și pentru cei din România. Echipa Visit Harghita a participat la numeroase târguri de profil din țară și din străinătate, și în acest fel contribuind la popularitatea județului Harghita, creșterea numărului de vizitatori.

Aplicația a fost descărcată de la lansare de 6.000 de ori de persoane din țară, dar și din străinătate, iar numărul de vizitatori ai paginii web, se ridică la 50.000.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*