Accesul românilor pe teritoriul Serbiei, permis doar cu prezentarea unui test PCR negativ pentru COVID-19, dar nu mai vechi de 48 de ore

Autoritățile sârbe au publicat o nouă decizie pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit

Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în seara zilei de 14 august, autoritățile sârbe au publicat o nouă decizie pentru revizuirea condițiilor de intrare și tranzit în Republica Serbia pentru cetățenii străini provenind din România, Bulgaria, Croația și Macedonia de Nord.

Astfel, potrivit MAE, începând cu data de 15 august, ora 00.00, accesul cetățenilor străini care intră pe teritoriul Republicii Serbia din România, Bulgaria, Croația sau Macedonia de Nord este permis conform noilor prevederi doar cu prezentarea unui test molecular negativ (PCR) pentru infecția cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, efectuat în laboratoare acreditate la nivel național.

Sunt exceptate de la măsura obligatorie privind prezentarea unui test molecular negativ (PCR) următoarele categorii de persoane:

  • cetățenii străini care au domiciliul sau reședința în Republica Serbia și dețin documente valabile în acest sens;
  • membrii echipajelor de transport rutier de marfă aflate în tranzit, dacă durata tranzitului teritoriului Republicii Serbiei nu depășește 12 ore;
  • personalul feroviar al trenurilor cu destinație finală Republica Serbia;
  • personalul navigant și pasagerii aeronavelor care tranzitează aeroporturile sârbe;
  • copiii cu vârsta de până la 12 ani, dacă părinții, tutorii sau persoanele care îi însoțesc prezintă un test molecular negativ (PCR) pentru infecția cu COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore;
  • personalul diplomatic și consular acreditat în Republica Serbia și personalul organizațiilor internaționale, precum și membrii lor de familie, posesori ai cărților de identitate specifice emise de autoritățile sârbe competente.

Ministerul Afacerilor Externe continuă dialogul cu autoritățile sârbe și va comunica public elementele de noutate care vor fi transmise oficial de către partea sârbă.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Republica Serbia: 00381113670361, 00381113670798 şi ale Consulatului General al României la Vârşeţ: 00381013831099; 00381013831199; 00381013831299, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice a României la Belgrad: 0038163319425 şi telefonul de urgență al Consulatului General al României la Vârșet: 00381644584833, respectiv al Consulatului General al României la Zaječar: 00381 692 799 651.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui comunicat de presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația GoNEXT, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe GoNEXT.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*